Hlavní obsah

Slovácko - Olomouc 2:0Slovácku vychytal brankář Filipko první ligové vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Švancara (penalta) 1 : 0
28. Chmelíček 2 : 0

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Střelecky vydařený první poločas podložený brankami Švancary z pokutového kopu a Chmelíčka zajistil fotbalistům ligového nováčka Slovácka první tři body za vítězství 2:0 nad Sigmou Olomouc. Hosté se po úspěšném tažení v Evropském poháru zmohli na velký nápor až v poslední půlhodině zápasu, kdy si vypracovali i několik vyložených šancí. Výhru Slovácku vychytal nejlepší hráč zápasu brankář Filipko.

Článek

Trenér Slovácka Josef Mazura po dvou prohrách doma s Plzní a v Jablonci 2:3 sáhl k avizovaným změnám v obraně, Randu se Šimáčkem nahradili Kubáň se Struhárem. Proti favorizované Olomouci vsadilo Slovácko na útočnou taktiku, hned v úvodu dostalo soupeře pod tlak. V 6. minutě obránce Onofrej srazil Fujerika a rozhodčí Drábek ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. Ten proměnil chladnokrevně nejlepší ligový střelec Švancara, jenž zaznamenal už svou letošní čtvrtou ligovou branku.

Ani po inkasovaném gólu se ale Olomouc s výjimkou několika pokusů o rychlý protiútok z tlaku soupeře nevymanila. V 8. minutě se ocitl před brankářem Filipkem osamocený Onofrej, šanci ale zhatil včasným vyběhnutím domácí gólman. Obrana Sigmy často nestačila odolávat nakopávaným míčům domácího týmu. Nejblíže ke skórování měl ve 12. minutě po rohovém kopu Chmelíček, jehož hlavičku vyrazil z opuštěné branky obránce Kaščák. Teprve po dvaceti minutách Olomouc srovnala se soupeřem krok a měla místy i územní převahu, které ale chybělo zakončení.

Ve 28. minutě unikl po levé straně domácí středopolař Cleber a po jeho přesné přihrávce za zadáky Sigmy vstřelil druhý gól přesnou střelou k tyči Chmelíček. Těsně před přestávkou zahodil dvě vyložené šance olomoucký Janotka. Nejprve po centru Škerleho zbrkle hlavičkoval vedle a vzápětí přehodil i podruhé nejen Filipka, ale i domácí branku.

I po změně stran začalo Slovácko aktivně, z územní převahy však získalo pouze rohové kopy. Kuriózně po jednom z nich mohlo zvýšit svůj náskok za pomoci soupeře. Hostující zadák Rossi trefil špatně míč a před cestou do vlastní sítě jej stačil na brankové čáře zastavit Kaščák.

V závěrečné půlhodině se už domácí fotbalisté zatáhli do obrany. Olomouc získala převahu, smutným hrdinou zápasu byl útočník Šultes, jenž vystřídal Ordoše. Po pouhých dvou minutách na hřišti se po trestuhodném zaváhání obránce Struhára, který neodkopl míč, ocitl Šultes zcela sám před Filipkem. Ten vystihl snahu soupeřova útočníka, který jej chtěl přehodit a akrobatickým zákrokem šanci zmařil. Šultes se ale při akci zranil a po čtyřech minutách jej vyměnil Caihame. Brankář Slovácka se blýskl i v závěru zápasu, kdy zlikvidoval vyloženou šanci Petra a také tvrdou střelu Janotky. Slovácko se ale tlaku ubránilo a mohlo slavit první letošní bodový zisk.

1. FC Slovácko - SK Sigma Olomouc 2:0 (2:0)
Branky: 7. Švancara z pen., 28. Chmelíček. Rozhodčí:Drábek - Kordula, Dobrovolný. ŽK: Kubáň, Fujerik, Abrahám, Švancara, Filípko - Onofrej, Janotka, Dreksa. Diváci: 7258.
Slovácko: Filipko - Kubáň, Struhár, Formánek, Urbánek - Fujerik, Perůtka (46. Abrahám), V. Valenta (72.Němčický), Cleber - Chmelíček (67. Ondřejka), Švancara. Trenér: Mazura.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Janotka, Kaščák, Bajer (54. Hořava), Otepka, Petr - Ordoš (67. Šultes, 72. Caihame). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: