Hlavní obsah

Ani po hattricku Šenkeřík netuší, zda si vystřílel místo ve slávistické sestavě

PRAHA

Na svou šanci čekal dlouho, ale chopil se jí náramně. „Vždyť já poslední ostrý zápas odkopal loni v prosinci na Ajaxu a od té doby nic. V Norsku jsem toho moc nenahrál, ve Slavii po návratu tuplem ne,“ pátral v paměti nedělní kanonýr sešívaných Zdeněk Šenkeřík, kdy naposledy odkopal tak parádní zápas, při němž by se navíc blýskl hattrickem.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávista Šenkeřík (nahoře) oslavuje svůj gól se spoluhráčem Krajčíkem.

Článek

Od samého začátku podzimu čekal ve Slavii na svou příležitost, ale trenéru Jarolímovi se pořád ne a ne vejít do sestavy. Až po kvalifikačním blamáží o Ligu mistrů s moldavským Tiraspolem složení mužstva přeházel a navrátilce z norského angažmá Zdeňka Šenkeříka postavil v nedělním ligovém duelu proti střížkovským Bohemians do základní sestavy.

Šenkeřík se mu odměnil náramně - hattrickem! „Prvním v životě,“ přiznával šťastný střelec, ale nahlas se netroufal odhadnout, zda mu tři góly pomohou natrvalo i k místu v základní sestavě.

„To nechám na trenérovi, jehož rozhodnutí budu respektovat. V posledních měsících jsem toho moc nenahrál, takže v utkání proti Střížkovu toho bylo na mě hodně. Hlavně psychicky,“ pravil a krčil rameny.

„Třemi góly si o místo v základní sestavě určitě řekl. Dostal příležitost proto, aby na přece jen pomalejší stopery soupeře uplatnit svůj důraz, což splnil,“ kvitoval Šenkeříkův výkon slávistický kouč Jarolím, hned však dodával: „První dva góly mu ale připravili Vlček s Krajčík, třetí pak nezištně Belaid.

Šenkeřík se nebránil a zásluhy na sebe nestrhával. „Od Belaida to opravdu bylo gesto fotbalového gentlemana. Vždyť já střílel do prázdné brány,“ přitakával a i Vlčkovi a Krajčíkovi děkoval. „Při první brance Vlček prodloužil balón, já se pohyboval na hranici ofsajdu a jen jsem si hlídal, zda ho sudí odpíská či ne, při druhém mě našel ideálním centrem Matej Krajčík. Pro mě bylo ze všeho nejpodstatnější, že hattrickem ze mě zmiňované psychické napětí spadlo.“

Hrana mezi úspěchem a neúspěchem

I pro Slavii nakonec důležitější než Šenkeříkův bylo, že středeční kolaps s Tiraspolem překonala a připsala si první podzimní ligovou výhru. „Po utkání se Šeriffem se mluvilo o krizi, ale znovu se ukázalo, jak tenká je hrana mezi úspěchem a neúspěchem. Věřím, že nás výhra nastartuje, i když je stále na čem pracovat, Vždyť teď nás čeká zápas v Českých Budějovicích a hned pak kvalifikační duel o Evropskou ligu s bělehradskou Cervenou hvězdou,“ uvědomoval si i Šenkeřík, že další zkoušky slávistické odolnosti teprve přijdou.

„Po hororovém zápase s Tiraspolem to ale bylo moc důležité vítězství. Zvláště potom, co jsme si v průběhu týdne prožili,“ oddechl si slávistický trenér Karel Jarolím.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava