Hlavní obsah

Holeňák: Zápas s Brnem byl od začátku špatně

Pouhé dva vstřelené góly a jediný bod mají na kontě fotbalisté Liberce po prvních třech kolech fotbalové ligy. V neděli doma nestačili na Brno. Stoper Severočechů Miroslav Holeňák byl po druhé ligové prohře v řadě hodně rozmrzelý. „Za týden v Plzni budeme pod velkým tlakem,“ věděl po nevydařeném startu.

Článek

Proč se Liberci nevydařil vstup do ligové sezóny?

Protože se trápíme v ofenzivě. Zápas s Brnem byl prakticky totožný jako předchozí domácí souboj, v němž jsme remizovali s Kladnem. Zase jsme první inkasovali. To se nám nesmí stávat, protože pak zbytek zápasu útočíme do plných.

Jenže zatímco s Kladnem jste si šance vytvořili a alespoň na vyrovnání dosáhli, proti Brnu jste se s výjimkou jediné standardní situace do brankové příležitosti nedostali...

Brno velmi poctivě bránilo. Trenéři nás upozorňovali, že ještě nedostali gól, přestože hráli s Bohemians 1905 a měli Slavii. Rozhodla jediná naše chyba v obraně, protože jinak jsme defenzivu podle mého soudu zvládli dobře. Ale nebyli jsme schopni vymyslet nic dopředu.

Čím si tak špatnou útočnou hru vysvětlujete?

Brno vedlo, což byla voda na jejich mlýn. Mohli v klidu bránit. Zatáhli se a před vlastním pokutovým územím byli v devíti lidech. Nebyli jsme schopní ten jejich blok překonat. Měli defenzivu vážně výborně zformovanou.

Ale kupříkladu s Vadúzem v Evropské lize jste se prosadili a tři branky vstřelili. A měli jste i další šance. Proč jste tentokrát branku soupeře ohrozili jen jednou a ještě po standardní situaci?

Nejen útočníci, ale celý tým hrál dopředu špatně. Prostě nám to nešlo. Osobně si připadám jako na houpačce. Když sečtu ligu s evropskými poháry, tak jednou zažíváme euforii z vítězství, a pak trápení po prohře. Doufám, že už to brzy ukončíme.

Podepsal se na vašem výkonu s Brnem fakt, že jste ve čtvrtek hráli zápas Evropské ligy?

Je pravda, že program máme hodně náročný. Ale my jsme té únavě sami pomohli tím, jaký jsme dopustili průběh zápasu. Když dalo Brno vedoucí gól, tak už jsme se v tom dusili. Prostě od začátku byl tenhle zápas špatně. Průběh naši psychiku nahlodal.

V příštím kole vás čeká zápas v Plzni, která má po třech kolech čtyři body, bude chtít odčinit minulou domácí ztrátu s Teplicemi a zajisté i špatný výkon z Ostravy. Je to soupeř, na němž se můžete chytit?

V posledních dvou sezónách jsme v Plzni vždy vyhráli, takže doufám, že navážeme na výkony z minulých sezón a ukončíme letošní ligové trápení. Je jasné, že budeme po špatném startu pod velkým tlakem. Ale máme celý týden na přípravu, takže bychom to měli zvládnout.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice