Hlavní obsah

Drsek? To byl kauf pětiletky, rozplývá se Komňacký

JABLONEC

To nebyl přestup prázdnin, ba ani transfer roku. „To byl pro Jablonec skutečně kauf pětiletky,“ přímo se rozplývá trenér Severočechů František Komňacký, když před ním padne jméno Pavel Drsek. Stoper, který po toulkách cizinou pomohl na jaře zachránit Kladnu ligu, přišel v létě do Jablonce a má velkou zásluhu na senzačním startu Severočechů do mistrovského podzimu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalista Pavel Drsek z Jablonce (vpravo) v souboji s Lukášem Hartigem z Bohemians 1905

Článek

Jablonec se vydal na pouť ligovým podzimem přímo báječně. Ještě neprohrál, ze tří zápasů vytěžil sedm bodů a v tabulce figuruje na druhé příčce hned za Brnem. Start přímo pohádkový.

„Samozřejmě že na vykročení do ligy ohromně záleží. Když se povede, probíhá celá sezóna v pohodě a klidu, když nevyjde, třese se trenér, aby se nemusel poroučet, špatný start dopadá samozřejmě i na hráče a výkony podle toho vypadají. V Jablonci jsme si za mého působení už prošli obojím,“ kvituje kouč Severočechů František Komňacký povedený úvod sezóny.

Zkušenému Pavlu Drskovi přičítá na vydařeném startu velké zásluhy. „Hned jak přišel šéf klubu Miroslav Pelta s tím, že bychom mohli Drska získat, řekl jsme jasně: Jdi do toho! Je to přesně hráč, který je nám schopen pomoci. Svými výkony, přístupem, chováním na hřišti i v kabině, ale také tím, že od něho jako ostříleného matadora se mají ostatní hráči co učit. Vedle Drska rostou a proto tvrdím – to nebyl kauf léta, ale pro náš jako provinční klub kauf pětiletky,“ pochvaluje si Komňacký přítomnost Drska, který nejenže vyztužil a zorganizoval jabloneckou obranu, ale svými výpady, přihrávkami a góly posílil i ofenzívu. I proto se Jablonec dostal po třech kolech na ligové výsluní.

„Start do ligy nám sice vyšel, což ale neznamená, že budeme hned vytrubovat, že jedeme na titul anebo alespoň účast v pohárové Evropě. Stejně tak by ale bylo špatné vykládat, že kráčíme ligou od zápasu k zápasu a pak se uvidí. Klub, hráči i já jako trenér máme své ambice a chceme dosáhnout co nejvíc,“ přiznal po nedělní výhře nad Bohemians u vršovického Botiče zkušený jablonecký kouč, že po vydařeném startu do ligy začíná fotbalový Jablonec myslet výš, než na loňskou pátou příčku.

„Ale to bude samozřejmě záležet na tom, jak se nám povede udržet kompaktnost mužstva, jak budeme plnit úkoly, které si před zápasem dáme, jak nám bude přát štěstí,“ bránil se třeba jen naznačit, kam až může jeho tým v letošní lize dokráčet.

Reklama

Související témata: