Hlavní obsah

Kladno - Ml.Boleslav 1:3Kladno proti Boleslavi vedení neudrželo, parádně se trefil Sylvestre

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Bartoš 1 : 0
37. Táborský 1 : 1
43. Sylvestre 1 : 2
52. Kulič 1 : 3

Milan VlčekSport.cz

Fotbalisté Kladna prohráli v pondělní dohrávce 3. ligového kola před domácím publikem s Mladou Boleslaví 1:3. V sedmi vzájemných zápasech tak domácí proti mladoboleslavskému celku uhráli jen jediný bod za remízu. Tentokrát se o výhru hostů postaralo trio Táborský, Sylvestre, Kulič. Druhý jmenovaný se předvedl parádním gólem po střele ze zhruba pětadvaceti metrů.

Článek

Ačkoliv poprvé v Kladně zahrozili Mladoboleslavští, když se po pravé straně prosmýkl do vápna Kulič, radovali se z gólu domácí. Již ve třetí minutě po nacvičené situaci z rohu centroval před branku hostů Holub a nikým nekrytý Bartoš z malého vápna otevřel hlavou skóre.

Kladenští ani nadále nepůsobili jako papírově slabší soupeř. Velký hlad po gólech stále dokazoval Bartoš, jenž vinou žlutých karet z minulé sezóny nastoupil v tomto ročníku poprvé. Obrana Mladé Boleslavi si na něj musela dávat velký pozor a nejednou jeho aktivitu zastavil postranní sudí, jemuž se zdálo jeho postavení ofsajdové.

Kladno vedení neudrželo

Po půlhodině mohlo být vyrovnáno. Taborského střelu z voleje ovšem domácí gólman Pavlík vyrážel na roh. Ve 37. minutě se užvšem hosté dočkali. Sylvestre prokličkoval do kladenského vápna, na značku pro pokutový kop přihrál po zemi Táborskému, jenž už se tentokrát střelou k tyči nemýlil. Tři minuty před koncem půle bylo hostům ještě veseleji. Sylvestre napřáhl ze zhruba pětadvacet metrů a ani plachtící Pavlík nezabránil míči v cestě k pravé tyči vlastní brány.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky se povedenou akcí prezentoval Kulič. Hostující forvard se několika rychlými kroky dostal přes tři obránce až před Pavlíka, kterého překonal střelou podél jeho levé ruky. Mladá Boleslav tak šla do dvoubrankového vedení a hra na stadiónu Františka Kloze se otevřela na obou stranách. Nutno říct, že více gólových příležitostí se rýsovalo pro hostující jedenáctku.

Na jedné straně se ve vápně soupeře předvedl povedenými jesličkami Pecka. Stejně tak jako po zakončení hlavou Holuba na druhé straně hřiště se ale  2222 diváků na kladenském stánku gólu nedočkalo.

SK Kladno - FK Mladá Boleslav 1:3 (1:2)
Branky: 3. Bartoš - 37. Táborský, 43. Sylvestre, 52. Kulič. Rozhodčí: Jech - Wilczek, Santarius. ŽK: Tatanašvili (Kladno). Diváci: 2222.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Procházka, Mráz - Strnad (55. Hlava) - Zoubele, Tatanašvili (72. Šilhan), Szabo, Holub - Klinka (55. T. Mašanský). Trenér: Hřídel.
Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Mendy, Sylvestre, Procházka, Táborský (78. Poláček) - Kulič (89. Chramosta), Pecka (90. Lemessa). Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: