Hlavní obsah

Plzeň byla jasnou volbou, říká po návratu ze Sofie Bystroň

PLZEŇ

Fotbalový obránce David Bystroň se po úspěšném roce stráveném v Levski Sofia vrací do české ligy a bude hrát za Plzeň. Odchovanec ostravského Baníku, který na konci května oslavil v Bulharsku mistrovský titul, nezapadl do plánů nového trenéra, a proto se rozhodl změnit dres. Plzeň, kam přichází na roční hostování s opcí, pro něj byla jednoznačnou volbou.

Článek

"Na klub i město se moc těším, na Viktorku mám jen ty nejlepší reference. Českou ligu jsem celý rok poctivě sledoval, kontakt jsem neztratil. Moc se na ni těším," uvedl šestadvacetiletý obránce v rozhovoru pro plzeňské internetové stránky.

Za jeho poměrně překvapivým návratem do české ligy stály výrazné letní změny v Levski. "Vyměnil se trenér i celé vedení a nový kouč se mnou očividně příliš nepočítal. Chtěl jsem hrát, a proto jsem se začal poohlížet po jiné možnosti. Z několika variant pak byla Plzeň jednoznačnou volbou. Je to ambiciózní klub s výborným kádrem a já věřím, že letošek bude pro klub hodně úspěšný," pokračoval Bystroň.

Velkou roli při jeho rozhodování hrál také plzeňský trenér Pavel Vrba, jehož Bystroň pamatuje ze svého působení v Ostravě. "Pan Vrba mě vedl už v žácích, prošel jsem s ním celým dorostem a opět jsme se sešli při mistrovské baníkovské sezoně. Úspěšnou spolupráci bychom samozřejmě mohli obnovit také v Plzni," uvedla nová plzeňská posila.

Na západě Čech se potká i s několika bývalými ostravskými hráči. "V kabině se jich nyní sešlo dost. S Frantou Rajtoralem, Michalem Daňkem a Davidem Střihavkou to bude velmi příjemné opětovné setkání, s ostatními se určitě seznámím a sžiju velmi rychle," uvedl Bystroň.

Přestože do Plzně přichází již v rozjeté sezoně, nemá obavy, že by se neprosadil. "Musím dokázat, že budu týmu prospěšný. Celé léto jsem však poctivě trénoval, cítím se skvěle. Teď bude vše záležet na mých výkonech v tréninku a následně trenérově rozhodnutí," dodal Bystroň.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články