Hlavní obsah

VIDEO: Řepka je břídil. Teplický Matula ho flastrem na osm zápasů překonal!

PRAHA

Sparťanský tvrďák Tomáš Řepka už není držitelem nechvalného rekordu v délce distancu. Za teplické extempore slíznul od Károlyiho disciplinární komise před dvěma lety trest na sedm zápasů a dlouho držel na ligové scéně rekord. Po čtvrtku už to neplatí, neboť teplický Milan Matula ho překonal. Od nového strahovského fotbalového tribunálu si odnesl zastavenou činnost na osm utkání!

Foto: Petr Hloušek, Právo

David Střihavka z Plzně (uprostřed) se snaží zbavit teplického Ivana Matuly.

Článek

Ten zákrok vypadal hrůzostrašně. Na televizních obrazovkách obzvlášť. Teplický Milan Matula v duelu druhého ligového kola v plzeňských Štruncových sadech trefil domácího Petra Jiráčka přímo do obličeje. Crčela krev, Jiráček měl po direktu loktem zhmožděný nos a musel z placu....

„Do souboje jsem šel ostře, couval jsem, má ruka byla ve výšce, ale nechtěl jsem protihráče jakkoli zranit. Trefil jsem ho předloktím,“ tvrdil Matula před strahovským tribunálem, jemuž nově šéfuje Jiří Golda.

K nevybíravému zákroku se nepřiznal a popisoval ho úplně jinak, než se v 72. minutě plzeňského duelu udál. A přitom členové disciplinární komise si ho několikrát prohlédli na videozáznamu.

Disciplinárka pokračuje v tvrdém kursu 

Ba dokonce ani lítost Matula neprojevil, byť Jiráčka zranil. „Mohl dostat trest od šesti zápasů až po zastavení činnosti na osm měsíců,“ glosoval sazebník, který Matulovi hrozil, nový mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář.

Matula si nakonec odnesl ze Strahova trest na osm zápasů, jímž překonal Řepkův rekord s novodobé české ligy. V někdejší federální padaly pochopitelně daleko tvrdší. Takový Petr Harda či třeba Luboš Kubík by o tom mohli vyprávět...

„Nebudu trest komentovat, nebudu se k němu vyjadřovat. Všechno musím nejprve probrat s tiskovým mluvčím našeho teplického klubu,“ pravil Matula, když na Strahově vyšel od disciplinární komise. Ta nasadila od samého začátku tvrdý kurs - slávistu Černého nekompromisně potrestala za filmování v úvodním duelu s Mladou Boleslaví desetitisícovou pokutou,  Matula si odnesl flastr na osm zápasů.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice