Hlavní obsah

Brno - Slovácko 1:0Fotbalisté Brna porazili 1:0 Slovácko a stále ještě nedostali gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Došek 1 : 0

BRNO

Fotbalisté Brna porazili v páteční předehrávce čtvrtého kola první ligy Slovácko 1:0. Dostali se tak na první místo v tabulce a ani ve čtvrtém utkání neinkasovali. O výsledku rozhodl po hodině hry gól Tomáše Doška. Nejvyšší domácí soutěž pokračuje v neděli duely pražských "S". Sparta hostí Kladno, Slavia se představí v Českých Budějovicích.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Fotbalista Slovácka Michal Kordula (vlevo) v souboji s Tomášem Poláchem z Brna

Článek

Brňané ve stejné sestavě jako v předcházejících kolech začali s respektem a místo avizované útočné hry se zaměřili na defenzivu. Také trenér Slovácka Josef Mazura po vítězném zápase s Olomoucí vsadil na osvědčený kádr, pouze zraněného Perůtku nahradil Kordula.

Slovácko mělo po většinu prvního poločasu územní převahu, zásluhu na tom měla pohyblivější a důraznější středová řada. Většině akcí na obou stranách však chyběla přesnost, takže byl k vidění opatrný fotbal s minimem šancí. Na domácí straně protáhl brankáře Filipka pouze ve 14. minutě Polách z trestného kopu.

Jílek nedosáhl na míč 

Slovácko zahrozilo o deset minut později, kdy nedosáhl u poloviny hřiště na míč hlavou stoper Jílek. Švancara chytře uvolnil Chmelíčka, ale tomu se míč svezl z kopačky a z akce vzešla jen pomalá střela. Ta však brankáře Bureše překvapila a míč se otřel o vzdálenější tyč brněnské branky.

Trenér Beránek se pokusil středovou řadu rozhýbat už v prvním poločase výměnou staticky hrajícího Polácha za Dostálka. Změna se projevila v závěrečných pěti minutách před přestávkou, kdy se domácí fotbalisté dostali na chvíli do tlaku. Ten stačil vyjádřit mladík Michna tvrdou střelou z 20 metrů, kterou ale Filipko vyboxoval.

Brňané po změně stran pozměnili taktiku a začali hrát mnohem ofenzivněji, do dvou šancí se ale dostalo naopak Slovácko. Aktivní Švancara v 48. minutě chytře přiťukl míč Chmelíčkovi a jeho sólo zmařil až brankář Bureš. O pět minut později zahodil velkou šanci Švancara, který hlavičkoval před opuštěnou brankou vedle.

Po hodiny hry poprvé vážněji zahrozili Brňané a hned dali gól. Rabušic našel přesnou přihrávkou volného Doška, který tvrdou střelou pod břevno z deseti metrů překonal Filipka.

Nervozita spadla

Po vstřelené brance spadla z domácích fotbalistů nervozita. Přesněji kombinovali, vytvořili si převahu a dostávali se i k zakončení, kterému ale chyběla po střelách Dostálka i Léa přesnost.

V poslední půlhodině dostal konečně zápas potřebné obrátky i vzruch. Slovácko se s dvojicí nových útočníků snažilo vyrovnat, domácí se snažili útočnou hrou eliminovat tlak soupeře a naopak dát druhým gólem pojistku na své vítězství.

V závěrečných deseti minutách Slovácko vrhlo všechny síly do útoku, poslední dvě minuty byl na hrotu i brankář Filipko. Ale ani drtivý nápor hostů už k vyrovnání nevedl.

Program 4. kola fotbalové ligy:
Brno - Slovácko 1:0 (0:0)on-line
Branka: 60. T. Došek.
Sobota:
Sparta - Kladno (18:00)on-line
České Budějovice - Slavia (18:15)on-line
Neděle:
Bohemians Praha - Teplice (17:00)on-line
Mladá Boleslav - Příbram (17:00)on-line
Olomouc - Bohemians 1905 (17:00)on-line
Plzeň - Liberec (17:00)on-line
Pondělí:
Jablonec - Ostrava (17:30)on-line

Reklama

Související témata: