Hlavní obsah

Sparta porazila Kladno, Slavia vyhrála v Budějovicích

PRAHA

Úspěšně zvládla své zápasy 4. kola fotbalové Gambrinus ligy pražská „S“. Sparta v sobotu porazila 2:0 Kladno, trefili se Vacek a v závěru Wilfried. Středočeši hráli od 25. minuty bez vyloučeného Holuba. Slavia uspěla v Českých Budějovicích, vítězství ji přinesl gól Jaroslava Černého z 22. minuty. Jihočeši si vypracovali několik šancí, nedokázali je ale proměnit.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radost fotbalistů Sparty z gólu v utkání proti Kladnu

Článek

Favorizované Spartě usnadnil pozici kladenský Holulb, který se nechal po druhém žlutém faulu vyloučit už po necelé půlhodině. Početní přesilovku využil přízemní střelou Kamil Vacek. V předposlední minutě si na rohový kop naskočil Bony Wilfried a hlavou zvýšil na konečných 2:0. Sparta po třech remízách poprvé v nové sezóně zvítězila.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu Jaroslava černého v Českých Budějovicích.foto: Právo

Slavia se po většinu utkání v českých Budějovicích bránila, stačil jí ale jeden vydařený signál a domů si vezou tři body. Ve 22. minutě se od obránce odpoutal Jaroslav Černý a bez problémů zavěsil. Byla to jedina rána slávistů v první půli. Jihočeši si vytvořili několik šancí, nedokázali je ale využít.

V pátek Brno porazilo 1:0 Slovácko, v neděli se hrají další čtyři zápasy. Kolo uzavře pondělní dohrávka Jablonce s Ostravou.

Program 4. kola fotbalové ligy:
Brno - Slovácko 1:0 (0:0)on-line
Sparta - Kladno 2:0 (1:0)on-line
Branky: 28. Vacek, 89. Wilfried.
Č. Budějovice - Slavia 0:1 (0:1)on-line
Branka: 22. J. Černý.
Neděle:
Bohemians Praha - Teplice (17:00)on-line
Mladá Boleslav - Příbram (17:00)on-line
Olomouc - Bohemians 1905 (17:00)on-line
Plzeň - Liberec (17:00)on-line
Pondělí:
Jablonec - Ostrava (17:30)on-line

Reklama