Hlavní obsah

Ta kulišárna už je rok stará, prozrazoval Černý poté, co na jihu Čech zařídil výhru

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Po roce přišli Jihočeši o domácí neporazitelnost. Před rokem je porazila Sparta, v sobotu je udolala Slavia. A zase přičiněním někdejšího českobudějovického hráče ve slávistických službách Jaroslava Černého, který má na svůj bývalý tým výjimečně spadeno. Pomalu co zápas proti někdejšímu mančaftu, to gól!

Foto: Právo

Slávista Černý v souboji s fotbalistou Českých Budějovic Riegelem

Článek

„Už bylo na čase, abych se trefil. Vždyť já už nedal branku ani nepamatuji,“ jásal nad povedenou trefou slávistický záložník.

Trestný kop si nejprve na domácím Hudsonovi vymodlil, pak po jeho rozehrání vstřelil Jihočechům gól, který o výsledku rozhodl. „Nic jsem si nevymodlil, Hudson mě skutečně trefil, což sám potvrdil,“ bránil se slávistický Jaroslav Černý, že by snad zase zákrok přifilmoval. V úvodním ligovém dějství proti Mladé Boleslavi to udělal a od disciplinárky slíznul finanční flastr, v sobotu však i podle svědectví videozáznamu nic nenahrál, takže může být v klidu.

Signál starý už pomalu rok

Standardní situaci pak sehráli Pražané perfektně a právě Jaroslav Černý z ní dal jediný gól. „A přitom jsme věděli, že hosté mají na podobné kulišárny hráče, ale bohužel jsme zaspali,“ bědoval českobudějovický kouč Pavel Tobiáš, že po jediné přímé střele na bránu jeho tým inkasoval a prohrál.

„Ten signál už máme nacvičený nějaký čas. Zkusili jsme ho už na jaře na Žižkově, ale míč směřující do brány tam jeden z domácích hráčů na čáře vykopl. Tady to naštěstí vyšlo,“ prozrazoval Jaroslav Černý, že brilantně sehraná standardka nebyla momentálním nápadem, ani výsledkem nácviku z posledních dnů.

„Ještě že ten gól padnul, protože musím uznat, že od té chvíle měli domácí navrch a i víc šancí si připravili, takže jsme vyhráli šťastně,“ oddechl si.

Neskutečné, co jsem zazdil, bědoval Ondrášek

„A to jen proto, že jsem zazdil až neskutečné šance. Co je platné, že jsme hráli dobře, že jsme Slavii přehrávali a šance si připravovali, když já je využít nedovedl?! Na place jsme jako útočník od toho, abych góly dával,“ bědoval domácí útočník Zdeněk Ondrášek. „Před zápasem bychom brali bod, ale podle průběhu utkání by byl i bod málo. A my přitom nemáme žádný!“

„Prostě nešťastný zápas. Měli jsme tolik příležitostí, jako jsme už dlouho neměli, ale neproměnili je. A fotbal se hraje na góly,“ chlácholil ho trenér Jihočechů Pavel Tobiáš.

„Pravdou je, že to pro nás bylo šťastné vítězství. Minule jsme přišli v Českých Budějovicích o dvougólové vedení a byli rádi za remízu, dnes jsme důležitou výhru ustáli, i když jsme v obraně na můj vkus až moc chybovali, soupeři hlavně v první půli až moc ustupovali a hlavně po stranách mu dopřávali příliš prostoru, neboť Krajčík nebyl nejjistější“ uznával i slávistický kouč Karel Jarolím, že při jeho týmu stáli na jihu Čech tentokrát všichni svatí.

Reklama