Hlavní obsah

Sparťan Vacek dal mamince dárek k narozeninám

PRAHA

Fotbalová bída, byť oceněná třemi body, takový byl sobotní výkon Sparty proti Kladnu. Před čtvrtečním zápasem Evropské ligy v Mariboru nic povzbudivého. Přesto byli sparťané po utkání spokojeni.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radost fotbalistů Sparty z gólu Kamila Vacka v utkání proti Kladnu

Článek

„Jsem rád, že mi to tam dneska spadlo, alespoň jsem dal dárek mamince k dnešním narozeninám. Z pohledu Sparty jsme konečně dokázali vyhrát, což je pozitivní i v tom, že nám to pomůže psychicky,“ hledal pozitiva autor prvního gólu domácích Kamil Vacek, který patřil k nejaktivnějším hráčům domácích.

Sparta hrála od 25. minuty proti deseti, ale příliš znát to nebylo. „Proti jedenácti bychom měli dneska velké problémy,“ přiznal kouč Jozef Chovanec. „Je to vždycky ošidné, ale zvládli jsme to a dali dva góly,“ dodal Kamil Vacek s tím, že hodně chyběl Patrik Berger, kterého těsně před začátkem utkání vyřadily opětovné problémy s kolenem. „Těžko říct, jestli bude do Mariboru v pořádku,“ krčil rameny Chovanec.

Odpověď na otázku, proč se Sparta tak trápila, však nenašli. „My jsme se dostávali do obrany soupeře, ale pořád nemáme potřebný klid v koncovce. Pro nás je důležitý každý vstřelený gól. Je dobře, že jeden dal zase útočník, když se v závěru trefil Bony Wilfried a všechny nás uklidnil,“ konstatoval Vacek.

Svoji premiéru mezi tyčemi si odbyl Matúš Kozáčik. „Chytal jsem, protože Jarda Blažek má dvě žluté karty a v Mariboru ve čtvrtek nemůže hrát. Byl bych ale raději, kdyby mě Kladno víc prověřilo. Tyhle zápasy jsou nejhorší, když vedete jen 1:0 a stát se může cokoliv. Škoda, že jsme nedali druhý gól dřív. Pro mne byla nejhorší jedna standardní situace z druhé půle, kdy jsem musel vyrážet míč a srazil se s protihráčem. V obraně byl hodně znát návrat Tomáše Řepky,“ popsal svoje pocity sparťanský gólman.

Na víc neměli

Kladenští ani nebyli příliš zklamaní. „Na Spartě jsme mohli jen překvapit. Chtěli jsme se o to pokusit, ale vyloučení Holuba přišlo velmi rychle. Nevím, jestli ta druhá žlutá karta musela být. Pak už proti takovému týmu, jako je Sparta, těžko něco uděláte. Pracovali jsme poctivě, ale na víc jsme dneska v deseti prostě neměli,“ přiznal obránce Středočechů Pavel Bartoš.

Kladno neudělalo směrem dopředu prakticky nic. Přes půlku se dostávalo jen po chybách domácích v rozehrávce. „Snažili jsme se být aktivní, ale vzadu jsme to nechtěli otevřít, to by nás Sparta potrestala. Prohrát na Letné není ostuda. Nás musí víc mrzet domácí prohra s Příbramí. To je tým, s nímž budeme bojovat o záchranu. Se silnými soupeři můžeme jen získávat,“ dodal Bartoš.

Reklama