Hlavní obsah

Kladenský obránce Bartoš tvrdí: Druhá žlutá Holubovi byla přísná

Karel FeltSport.czPrávo

Kladno se na Letné v sobotu zuby nehty bránilo. Dopředu bylo téměř neškodné. Nakonec odjelo bez bodu, ale v tvářích hráčů nebylo vidět nijak velké zklamání. Vysvětlil to zkušený obránce Pavel Bartoš, slavící v pondělí třicetiny: „Na Spartě jsme mohli jen překvapit," řekl po prohraném zápase.

Článek

Nelitujete, že jste si možná z Letné mohli odvézt bod?

Možná jsme opravdu byli blízko bodu, ale zásadní problém nastal v pětadvacáté minutě, kdy nám rozhodčí vyhodil Tondu Holuba po druhé žluté kartě. V deseti se na Spartě hraje proti tak kvalitnímu soupeři moc těžko. My jsme podali poctivý výkon, snažili jsme se ustát tlak Sparty s tím, že třeba dáme i gól. To se nám bohužel nepovedlo. Naopak jsme dostali druhý a tím bylo rozhodnuto.

Stál jste hodně blízko místa, kde fauloval Holub a poté uviděl druhou žlutou kartu. Nebyla moc přísná?

Těžko říct... Nevím, jestli to byl až tak ostrý zákrok, že za něj sudí musel dát druhou žlutou a tudíž červenou kartu. Byla hodně přísná. Spousta podobných zákroků se žlutou netrestá, zejména pokud hráč už jednu má.

Viděl jste po vyloučení Holuba zápas za ztracený?

To určitě ne. Pořád to bylo 0:0. Pořád jsme bojovali, nerezignovali jsme. Gól jsme dostali hodně brzy. Vacek to perfektně trefil, podobně jako v pondělí u nás mladoboleslavský Sylvestre. Asi jsme špatně bránili střílejícího hráče. Těžko říct, jestli to bylo zrovna tím, že nás bylo o jednoho méně.

Další prohra na kontě a v tabulce pouhý bod. Jste hodně zklamaný?

Z prohry se Spartou ani tak ne. Víc mě mrzí domácí ztráta s Příbramí. To je soupeř, s nímž budeme hrát bezprostředně o záchranu. Doma nesmíme prohrávat, takže v kolonce ztrát hned následuje porážka od Mladé Boleslavi. Zatím za sebou máme čtyři kola, konec je daleko, ale už potřebujeme vyhrát. Doufejme, že to přijde už v příštím kole doma s Jabloncem.

Reklama

Související témata: