Hlavní obsah

Boleslav porazila Příbram a je opět první, Liberec zabral v Plzni

PRAHA

Fotbalisté Mladé Boleslavi zdolali v nedělním utkání 4. kola Gambrinus ligy Příbram 2:0 a díky lepšímu skóre se vrátili do čela tabulky před Brno. První gól v novém ročníku vstřelila vršovická Bohemka, která si veze bod za remízu 1:1 z Olomouce. Tým Bohemians Praha nestačil na Teplice, které si ze Strahova odvezly výhru 3:1. Zabral Liberec, který zvítězil v Plzni 3:2.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marek Kulič v dresu Mladé Boleslavi se raduje z branky.

Článek

Mladá Boleslav chtěla potvrdit vydařený úvod ročníku proti Příbrami. Domácí poslal do vedení produktivní Marek Kulič, který skóroval střelou z otočky. V 88. minutě byl po faulu vyloučený hostující Štochl a parádní ranou z přímého kopu se trefil Jan Rajnoch. Domácí se tak vrátili na první místo o skóre před Brno.

Střížkovští Bohemians Praha hostili Teplice a chtěli smazat nulu na svém kontě. Domácí totiž jako jediní nezískali v novém ročníku GL ještě ani bod. Severočeši naopak ještě neprohráli, k remízám proti Spartě a v Plzni přidali před týdnem výhru proti Českým Budějovicím.

Domácí vedli po trefě Marka Kincla z 26. minuty, bleskově odpověděl Jakub Mareš. Navíc byl vzápětí po druhé žluté kartě vyloučený domácí Obermayer. Přesilovku v 66. minutě hosté využili, míč si po standardní situaci do vlastní branky nešťastně srazil Kincl. Pojistku přidal v závěru po samostatné akci veterán Pavel Verbíř.

Fotbalista Teplic Jakub Mareš oslavuje svůj gól na hřišti Bohemians Praha.foto: Právo/Michaela Říhová

Vršovickou Bohemku čekal těžký zápas v Olomouci, svěřenci trenéra Hoftycha hodlali na půdě českého pohárového zástupce vstřelit první gól po postupu z druhé ligy. Domácí poslal do vedení v 19. minutě Michal Ordoš, který využil hrubku zkušeného Nikla. Po sedmi minutách ale vyrovnal Jan Štohanzl, jehož střelu z velkého vápna tečoval jeden z domácích. Více gólů fanoušci neviděli, Bohemka tak získala další bod.

Vlevo Michal Hubník z Olomouce, vpravo Martin Cseh před brankou Bohemians 1905foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Plzeň hostila Liberec, který už deset zápasů neporazila. Oba týmy v minulém kole prohrály, zejména start Liberce je překvapivě špatný. Hosté vedli po trefě Josipa Čoriče z 20. minuty, stejný hráč po přestávce zvýšil. Domácím vrátil naději na bodový zisk Marek Bakoš. Po zmatku trefil Ševinský nejprve tyč a poté uspěl s dorážkou Bakoš. Severočeši ale ambice domácích rychle zchladili, po narážečce s Keričem přidal třetí gól Jan Blažek. V nastavení z penalty už jen korigoval kapitán Pavel Horváth.

V pátek porazilo Brno 1:0 Slovácko, v sobotu uspěla obě pražská „S“. Sparta doma zdolala Kladno 2:0, Slavia díky trefě Jaroslava Černého zvítězila v Českých Budějovicích.

Program 4. kola fotbalové ligy:
Brno - Slovácko 1:0 (0:0)on-line
Sparta - Kladno 2:0 (1:0)on-line
Č. Budějovice - Slavia 0:1 (0:1)on-line
Bohemians Praha - Teplice 1:3 (1:1)on-line
Branky: 26. Kincl - 28. Mareš, 66. Kincl vlastní, 86. Verbíř.
Mladá Boleslav - Příbram 2:0 (1:0)on-line
Branka: 37. Kulič, 89. Rajnoch.
Olomouc - Bohemians 1905 1:1 (1:1)on-line
Branky: 19. Ordoš - 26. Štohanzl.
Plzeň - Liberec 2:3 (0:1)on-line
Branky: 71. Bakoš, 90.+3 Horváth z pen. - 20. a 55. Čorič, 80. Blažek.
Pondělí:
Jablonec - Ostrava (17:30)on-line

Reklama