Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Příbram 2:0Navrátilec Kulič zachránil vítězství i vedení v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Kulič 1 : 0
89. Rajnoch 2 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Spanilá podzimní jízda Mladé Boleslavi pokračuje, ve středočeském derby se však na výhru proti Příbrami hodně nadřela. S propracovanou defenzívou hostů si totiž nevěděla rady, takže ji musel vysvobodit navrátilec ze Sparty Kulič, jehož gól rozhodl nejen o vítězství domácích, ale i o tom, že dál drží první příčku v tabulce. Zaslouženou výhru domácích pak pečetil v samém závěru z trestného kopu Rajnoch.

Článek

Pomalu celou první půli Příbram vzdorovala, dobře organizovanou defenzívou a přehuštěným středem hřiště domácí snad s výjimkou dvou slibných pokusů Rajnocha k ničemu nepouštěla, sama naopak hrozila rychlými výpady. Dokonce i ke gólu měla blíž, neboť ve 12. min. vypadl brankáři Vorlovi míč z rukou a Plašil se ocitl dva kroky před prázdnou bránou. Šance, kterou musí využít už kluci v přípravce, ho však natolik zaskočila, že balón do brány doklepnout nedokázal.

To už bylo na domácího kouče Uhrina příliš, takže povstal z lavičky a dával  nespokojenost s hrou svých svěřenců hodně nahlas najevo. Na chvíli to pomohlo, neboť Rajnoch se prodral do zmiňované šance, ale odražený míč ani on nedokázal do sítě usměrnit. S ubíhajícími minutami však bylo zřejmé, že si Mladá Boleslav neví s příbramským pojetím rady. Až osm minut před přestávkou si zahrál na spasitele Kulič. Naběhl si na Táborského oblouček posílaný za obranu a levačkou ho uklidil k tyči.

Po přestávce už si domácí vedení hlídali a přestože sudí Kovařík v 55. minutě k nevoli publika neposoudil faul na Kuliče v šestnáctce jako penaltový, k vítězství dokráčela. S přibývajícími minutami byla lepším týmem, měla víc ze hry, s příchodem mladého Chramosty byla i v ofenzívě nebezpečnější, ale druhá branka nepřicházela. Až po vyloučení Štochla se z trestného kopu parádně trefil Rajnoch, gól jistoty přece jen dal a mladoboleslavský stadión nadšeně explodoval. Nad výhrou i vedením v tabulce.

Mladá Boleslav - Příbram 2:0 (1:0)
Branky: 37. Kulič, 89. Rajnoch. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Jiřík. ŽK: Rolko - Štochl, Klesa, Pilík. ČK: Štochl (Příbram). Diváci: 4285.
Ml. Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko (46. Janíček), Djalovič - Mendy, Procházka, Sylvestre (74. Lemessa), Táborský - Kulič, Pecka. Trenér Uhrin jun.
Příbram: Krbeček - Plašil, Müller, Štochl, Pleško - Klesa (61. Pilík), Tarczal, Rodrigues, F. Dos Santos (79. Šmejkal), Fantiš (72. Dort) - Huňa. Trenér Marko.

Reklama

Související témata: