Hlavní obsah

Teplické vítězství na Strahově korunoval Verbíř

PRAHA

Teplice hrály na Strahově téměř hodinu proti deseti a měly nespočet šancí. Nakonec si odvezly dvougólové vítězství, které korunoval Verbíř. Střížkovští Bohemians tak zůstávají bez bodu. „Povedlo se nám jít do vedení, ale hned jsme inkasovali. I o deseti jsme mohli srovnat, ale nedáváme šance a soupeř naše chyby trestá,“ konstatoval trenér domácích Robert Žák.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalista Teplic Jakub Mareš oslavuje svůj gól na hřišti Bohemians Praha.

Článek
Fotogalerie

Domácí začali aktivně, ale Kincl se v první šanci neprosadil. Hosté se začali brzy prosazovat kombinační hrou, ale Vondráček i Mareš v koncovce selhali. Po necelé půlhodině se probil po pravé straně Kincl, prostřelil Grigara a Vidlička míč směřující do branky jen usměrnil k tyči.

Hned z protiútoku však Mareš vyrovnal. Jeho další nájezd zastavil Obermajer faulem a uviděl po druhé žluté červenou kartu. Otočit skóre mohl Vondrášek, ale hlavou těsně minul míč.

Ve druhé půli se projevila převaha jednoho muže. Hosté procházeli domácí obranou jako nůž máslem, ale trestuhodně zahazovali jednu šanci za druhou. Domácí nenašli sílu ležérnost hostí potrestat, i když tutovku měl na kopačce i Halama, který trefil jen Grigarovu nohu.

Teplický tlak zúročil po trestném kopu Doležala paradoxně vlastním gólem Kincl po souboji s Kleinem. Hesek pak dělovkou málem přerazil břevno. Po ojedinělém protiútoku vykopl Vidlička z brankové čáry střelu Wakua. Verbíř pak parádním slalom korunoval vítězství hostí, ale další tutovku zahodil.

„Splnili jsme dva cíle - naučit se vyhrávat venku a otáček zápasy, v nichž prohráváme. Když jsme zahazovali šance, měl jsem obavu, aby nás soupeř nepotrestal, proto přišli zkušení Doležal a Verbíř, kteří v podstatě rozhodli,“ říkal kouč hostí Jiří Plíšek.

4. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha - FK Teplice 1:3 (1:1)
Branky: 28. Kincl - 29. Mareš, 68. vlastní Kincl, 89. Verbíř. Rozhodčí: Adam - Novák, Drastík. ŽK: Obermajer, Kincl - Vondrášek, Ljevakovič, Vachoušek. ČK: 33. Obermajer. Diváci: 757.
Bohemians: Pižanowski (69. Belaň) - Macháček, Obermajer, Halama, Smola (38. Lencevič) - Dittrich (64. Dobeš), Zoubek, Fenyk, Heidenreich - Wakui, Kincl. Trenér: Žák.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Mareš, Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (62. Doležal) - Mahmutovič (84. Verbíř), Vondrášek (69. Hesek). Trenér: Plíšek.

Reklama