Hlavní obsah

Rajnoch měl v Německu času dost a dost, takže se tam naučil i trestňáky

MLADÁ BOLESLAV

V obrovském vedru se v nedělním středočeském derby hrál hodně utahaný fotbal. A ani dvě přestávky, které sudí Kovařík v průběhu každého z poločasů pro občerstvení hráčů povolil, moc nepomohly. „Utahaný fotbal to možná byl, ale můj gól se zrodil po rychlé akci, kterou jsme dobře bránící Příbram překvapili. Vydřené tři body jsou pro nás hodně důležité,“ pochvaloval si mladoboleslavský Marek Kulič.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Mladoboleslavští Jan Rajnoch, Václav Procházka a Adrian Rolko (zleva) v diskusi s rozhodčím Jiřím Adamem.

Článek

Po návratu z angažmá v pražské Spartě působí Kulič jako znovuzrozený. I proti Příbrami to dokazoval. „Hrál opravdu výborně,“ kvitoval jeho výkon domácí kouč Dušan Uhrin, který je jinak na chválu dost skoupý.

„Šlape to mužstvu a mně také. Jsem doma, hraji útočníka v supermančaftu, máme výborného trenéra i publikum,“ vysvětloval Kulič své mladoboleslavské probuzení. Právě on se proti Příbrami postaral o velice důležitý vedoucí gól, který pochopitelně vývoj střetnutí ovlivnil.

„V pomalu tropickém vedru to nebyl vůbec lehký zápas. Zvláště, když Příbram hrála chytře a hodně zataženě, takže nebylo vůbec jednoduché se přes její obranu dostat. Táborský mi ale poslal parádní přihrávku mezi obránce, já si ji zpracoval na prsou a balón parádně trefil. Určitě to byl můj nejhezčí gól po návratu ze Sparty,“ líčil Marek Kulič svou trefu a zisk tří bodů si moc a moc pochvaloval.

Uhrinův tým v pouštní výhni duel s Příbramí  po přestávce s přehledem kontroloval, soupeře k ničemu nepustil, branky jistoty se však dočkal až v samém závěru. Další z navrátilců Jan Rajnoch se z trestného kopu trefil přímo parádně... „To bylo vůbec poprvé v životě, co jsem dal branku z trestňáku,“ jásal Rajnoch, jenž zažil nepříliš vydařenou štaci v německé Chotěbuzi, nad povedenou trefou.

„V Německu jsem toho moc nenahrál, takže jsem měl dost a dost času. Po tréninku jsem proto zůstával na hřišti ještě s pár kluky, kteří na tom byli podobně jako já, a standardkám se věnoval,“ vysvětloval, kde se naučil tak přesně mířit. „Přitom po návratu do Mladé Boleslavi se mně trenér pořád smál, že on by trestňáky kopal lépe. Já si ale věřím a teď už k trestňákům nikoho nepustím. Co si za dobu svého mladoboleslavského angažmá pamatuji, nikdo z něho nikdy gól nedal,“ hecoval Rajnoch kouče i spoluhráče.

Reklama

Související témata: