Hlavní obsah

Trenér Žák na Střížkově skončil. Neměl prý ani na druhou ligu

Zdeněk PavlisSport.cz

Jen čtyři ligová kola vydržel na lavičce fotbalistů střížkovských Bohemians trenér Robert Žák a jeho asistent František Kopač. Po čtyřech prohrách v řadě, jež vyvrcholily nedělní blamáží proti Teplicím, je vedení klubu odvolalo. „Jejich angažování bylo naším velkým omylem,“ přiznal pro Sport.cz sportovní ředitel Josef Jícha.

Článek

Střížkov šel v lize od porážky k porážce, takže po nedělní prohře a hlavně pak výkonu proti Teplicím se odvolání trenéra Roberta Žáka dalo očekávat. „Dál už nešlo čekat, naše vystoupení proti Teplicím představovalo poslední kapku, takže už nebylo nad čím přemýšlet a co zvažovat,“ řekl pro Sport.cz sportovní ředitel Bohemians Josef Jícha. „Rozhodně nemáme mužstvo, které by mělo trčet u dna tabulky a předvádět fotbal, na jaký jsme se museli dívat,“ dodával muž, jenž je na Střížkově zároveň předsedou dozorčí rady.

Loni se Střížkov pod vedením trenéra Urbana jako nováček celkem bez problémů v lize zachránil, letos měl pod taktovkou Žáka a Kopače na výkony navázat. „Plánovali jsme umístění kolem jedenácté příčky, čemuž kvalita našeho hráčského kádru odpovídá. Vždyť jsme ho proti loňsku ještě posílili, v průběhu prvních podzimních kol navíc přišel Heidenreich z Olomouce a Halama z Plzně. Angažování trenérů Žáka s Kopačem však bylo krokem vedle. Ti dva nemají ani na to, aby trénovali druhou ligu,“ uznal Jícha, že po rozchodu s Urbanem byla smlouva s Robertem Žákem jedním velkým omylem.

Nedávali branky

„Brali jsme je jako licencované trenéry, kteří budou pokračovat v práci svého předchůdce a naváží na ni. Vždyť jsme měli propracovanou a dobře organizovanou defenzivu, která ovšem pod Žákem vůbec nefungovala. Vypočetli jsme ale, že v přípravných a ligových zápasech jsme dostávali v průměru 2,5 gólu na jedno utkání. A sami jsme pak branky nedávali vůbec. Byli bychom blázni, kdybychom s touto trenérskou dvojicí dál pokračovali,“ prozradil Jícha, co klubová generalita při pondělním dopoledním sezení probírala a co zvažovala.

Ani argument, že mužstvu uškodilo strahovské vyhnanství, nebere. „Vždyť přípravné zápasy s mužstvy druhé a třetí ligy jsme na Strahově nehráli a výsledky jsme měli stejné, jako v ligových duelech na větrné hoře,“ neakceptoval Jícha zdůvodnění odvolaných koučů.

Místo nich se mužstva ujmou dosavadní asistenti Jaromír Jindráček s Janem Klímou, kteří povedou mužstvo zřejmě až do reprezentační přestávky. V praxi to znamená, že je čekají zápasy na Slovácku a doma s Libercem.

„Samozřejmě že trenéra hledáme, potencionální adepty oslovujeme, ale je nám jasné, že v současné situaci by k nám před cestou na Slovácko nastoupil jedině sebevrah. A navíc se chceme vyvarovat omylu, kterého jsme se v létě dopustili. Proto předpokládám, že nový trenér nastoupí na začátku zářijové reprezentační přestávky, aby měl možnost s mužstvem pracovat a něco s ním udělat,“ prozradil sportovní ředitel Bohemians Josef Jícha.

Reklama