Hlavní obsah

Hrdlička bude hostovat v Bohemians 1905

PRAHA

Sedmadvacetiletý fotbalista Tomáš Hrdlička mění dres a z Mladé Boleslavi přichází na půl roku hostovat do vršovického klubu Bohemians 1905. ČTK to v úterý oznámil ředitel pražského klubu Lukáš Přibyl. Z týmu ligového nováčka naopak odchází hostovat do Jihlavy Jiří Šisler.

Článek

Pro Hrdličku znamená transfer návrat do hlavního města, odkud odešel před dvěma lety po vypršení smlouvy ze Slavie Praha, kde fotbalově vyrůstal. "Je to univerzální hráč s vynikající levačkou. Může hrát ve středu zálohy stejně jako na celé levé straně," vyzdvihl přednosti bývalého reprezentanta do jednadvaceti let trenér Pavel Hoftych.

Hráče na levou část hřiště Klokani nutně potřebovali. "Zranil se Michal Dian a stále není fit, Šisler zase není v optimální herní pohodě. Proto jsme se rozhodli přivést hráče, který nám může výrazně pomoci, a zároveň uvolníme Šislera na hostování," zdůvodnil kouč.

Sázka na zkušenost

Hodně spoléhá na Hrdličkovu zkušenost. "Tomáš splňuje naše požadavky. Může hrát na obou postech ve středu zálohy a také na kraji. Navíc má za sebou bohaté zkušenosti a odehrál za Mladou Boleslav celé jaro. Je to hotový hráč, který může okamžitě zvednout kvalitu hry," uvedl Hoftych.

Hrdlička přichází na půl roku, nesmí nastoupit ve vzájemném utkání proti Mladé Boleslavi a o jeho dalším případném setrvání se bude jednat v zimě. Je mistrem Evropy do jednadvaceti let z roku 2002. V nejvyšší soutěži odehrál 141 utkání a vstřelil deset branek.

Šisler naopak odchází na půl roku do Jihlavy. "Jirku jsme přivedli teď v létě, protože to bylo za výhodných podmínek a je to fotbalista, který má dobrou střelu, což nám tady chybělo. Ale chyběla mu herní praxe víc, než jsme předpokládali, a během podzimu by u nás příležitost dostával jen střídavě. Bude mít šanci se rozehrát a v zimě se může vrátit v lepší formě," vysvětlil Hoftych.

Reklama