Hlavní obsah

Bohemians Praha by mohl vést trenér z Ghany, klub chce ze Strahova

PRAHA

Fotbalisty Bohemians Praha zřejmě čekají v příštích týdnech velké změny. Jedním z kandidátů na uvolněný trenérský post je totiž podle informací ČTK ghanský kouč Kim Grant, který v minulosti trénoval klub páté anglické ligy Woking. Navíc Střížkovští zvažují, že vymění azyl na nehostinném Strahově za jiný stadion. Rozhodnout by o tom měl právě nový kouč.

Článek

Šestatřicetiletý rodák z Ghany Grant vyrostl v Anglii, několik let hrál za Charlton a Millwall a po třicítce se vydal na dobrodružné putování po asijských klubech. Z poslední štace v singapurském Geylangu byl ale vyhozen kvůli tomu, že do kabiny zavlekl vulgární mluvu a pohádal se s trenérem. Poté už jako kouč převzal Woking z páté anglické ligy, ze sedmi zápasů ale jen dvakrát remizoval a nakonec byl propuštěn.

Teď se Grant ohlásil na Střížkově. Vedení klubu nejprve hovořilo o "bývalém hráči West Bromwiche", pak o "Hughu Grantovi"; z obou se nakonec vyklubal Kim Grant. Sportovní ředitel Josef Jícha se s ním dokonce dnes sešel a jednal o převzetí týmu. "Měl jsem ho v kanceláři asi hodinu, ještě se sejdeme. Jednáme i s českými trenéry, s každým se chceme sejít aspoň dvakrát, abychom neudělali žádnou chybu," řekl ČTK Jícha.

Ať už si vybere vedení Bohemians Praha Granta či kohokoli jiného, na novém kouči bude ležet rozhodnutí, kde vlastně chce klub hrát. S dosavadním azylem na Strahově je vedení nespokojeno, zvěsti o stěhování do Blšan ale klub vyvrací. "Teď to není ani aktuální, máme zatím jiné starosti, musíme dát tým do pořádku. V Blšanech navíc není vyhřívaný trávník, takže od nějakého kola by se muselo hrát stejně na Strahově," řekl ČTK Jícha.

Přesto připustil, že klub chce vyměnit Strahov za jiný azyl. "Strahov není ideální stadion a pro klub se záchranářskými starostmi obzvlášť. Poohlédneme se po něčem menším, variant máme víc. Ale ať si rozhodne nový trenér, kde chce hrát," dodal.

Bohemians Praha zahájili prvoligovou sezonu mizerně a po čtyřech prohrách v řadě jsou bez bodu poslední. Vedení týmu v pondělí propustilo dosavadního trenéra Roberta Žáka a tým prozatím svěřilo asistentovi Jaromíru Jindráčkovi.

Reklama

Související témata: