Hlavní obsah

Příbram - Olomouc 2:1Příbram předvedla obrat za šest minut

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Dreksa 0 : 1
66. Pleško 1 : 1
71. Šmejkal 2 : 1

PŘÍBRAM

Sigma v lize zatím tápe, na výhru čeká po včerejšku už čtyři zápasy. Zato Příbram jásá, nepříznivý stav otočila během šesti minut druhé půle a slaví druhé vítězství v sezóně.

Článek

„Jsou to velice cenné tři body,“ řekl kouč Příbrami Karol Marko. „Trochu nás přibrzdil inkasovaný gól, museli jsme to trošku prostřídat a změnit herní systém. Nakonec to přineslo ovoce. Dali jsme dva krásné góly. Ke konci jsme si sice dost koledovali o vyrovnání, ale podržel nás Krbeček, když chytil tři tutové šance,“ chválil gólmana.

Kdyby fanoušci zůstali během první půle v pěkném počasí u vody nebo na zahrádce, nic by jim neuteklo. Ani jeden tým si totiž nevytvořil byť jen sebemenší náznak šance. Ale po přestávce se bylo na co dívat.

Skóre otevřel po rohu hlavou Dreksa a vypadalo to, že jeden gól bude Sigmě stačit k bodovému zisku. Jenže Příbram polil živou vodou levý obránce Pleško. Z rohu šestnáctky se opřel pravačkou do balónu a vymetl šibenici. A šest minut na to dokonal famózní obrat Šmejkal. Narazil si míč s autorem první branky a míč poslal po zemi přesně k pravé tyči.

Příbram byla jako k nepoznání. Třetí gól mohl přidat Taczal, mířil však těsně vedle. Na druhé straně měl na kopačce vyrovnání střídající Štěpán, Krbeček však reflexivním zákrokem svůj tým podržel. Stejně jako při dalších dvou příležitostech olomouckých. Ti mají zatím po pěti kolech na kontě jen jednu výhru. „Shořeli jsme na produktivitě. V závěru jsme šancí měli dost, ale zakončení nám dělá obrovské problémy,“ litoval trenér Zdeněk Psotka.

<tbody><tr class="invert"><td>Příbram - Olomouc 2:1 (0:0)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky:</strong> 66. Pleško, 72. Šmejkal - 49. Dreksa. Rozhodčí Zelinka, žluté karty: Müller, Rodrigues - Hubník, Rossi, Dreksa, Onofrej, 2386 diváků, poločas 0:0. </td></tr><tr><td><strong>Příbram:</strong> Krbeček - Plašil, Müller, Nohýnek, Pleško - Klesa, Tarczal, Rodrigues, Šmejkal (76. Pilík) - Huňa, Cafú (57. Schneider). </td></tr><tr><td><strong>Olomouc:</strong> Drobisz - Rossi, Dreksa, Komárek, Onofrej - Janotka, Kaščák, Otepka, Hubník (60. Šultes) - Petr (79. Štěpán), Ordoš. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: