Hlavní obsah

Kladno - Jablonec 1:2Stále neporažený Jablonec vyhrál v Kladně 2:1 i bez tří opor

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Šilhan (vlastní) 0 : 1
64. Drsek 0 : 2
75. Bartoš 1 : 2

KLADNO

Fotbalisté Jablonce dokázali i v kombinované sestavě bez tří stabilních hráčů základní sestavy zvítězit 2:1 v Kladně a minimálně do dnešního večera se posunuli do čela prvoligové tabulky. Hosté se dostali do vedení po Šilhanově vlastním gólu, po pauze pak zvýšil exkladenský Drsek. Středočeši začali útočit příliš pozdě a stihli jen snížit zásluhou Bartoše. Na domácím trávníku prohráli i třetí zápas v této sezoně.

Článek

Na Kladně se začalo s desetiminutovým zpožděním. Hosté totiž zřejmě na severu Čech zapomněli registrační karty některých hráčů, a proto nakonec nastoupili bez tří opor Lafaty, Hubera a Haurdiče. I tak od začátku udávali tempo.

V osmé minutě přesprintoval kladenské beky Vošahlík a brankář Pavlík jen sledoval, jak míč těsně minul zadní tyč. Za chvíli už musel domácí gólman zasahovat, když vyrážel na roh Vošahlíkovu hlavičku po přímém kopu z pravé strany. V 18. minutě po kontaktu s Pavlíkem reklamoval penaltu Kovařík, ale sudí Příhoda mu místo toho udělil žlutou kartu.

V 27. minutě mohli otevřít skóre Středočeši. Pavlíkův dlouhý výkop našel Klinku, který postupoval sám na branku, ale vyběhnuvšího Špita nepřehodil. Další minuty pak znovu patřily spíše hostům. Na hranici vápna pálil Eliáš a Pavlík mohl být rád, že mířil přímo do středu branky. Z následného rohu už Jablonečtí osm minut před pauzou udeřili. Pomohl jim k tomu domácí Šilhan, jenž odkopl míč nešťastně do vlastní branky.

Brzy po příchodu z kabin mohli Severočeši své vedení zvýšit, Vošahlíkovu střelu však reflexivně zneškodnil Pavlík. V 53. minutě na opačné straně vysunul Klinka Šilhana, který místo střely sám před Špitem zbytečně kličkoval a sám se vytlačil do těžkého úhlu.

Rozhodl Drsek

I pod druhou jabloneckou branku se výrazně podepsali domácí. Velké nedorozumění Procházky s Bartošem využil v 64. minutě Drsek, jenž s přehledem propálil Pavlíka. Zkušený stoper, který ještě v minulé sezoně oblékal kladenský dres, vstřelil třetí gól v sezoně.

Až pak domácí začali více myslet na útok. Hned po rozehrání trefil Klinka tyč, vzápětí byl střídající Cigánek příliš blízko Špitovi. Čtvrt hodiny před koncem se Kladenským přece jen podařilo snížit, v rychlém úniku Bartoš podstřelil jabloneckého gólmana.

Středočechy gól povzbudil a hostům bylo najednou pořádně horko. Domácí však dnes v koncovce neměli štěstí. V 77. minutě pálil Klinka v tísni vedle a když už se stejný hráč za další tři minuty trefil mezi tyče, zachránil hosty na brankové čáře bek Zábojník.

SK Kladno - FK Baumit Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 75. Bartoš - 37. Šilhan vlastní, 64. Drsek. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, T. Kovařík. ŽK: Hajník - J. Kovařík, Vošahlík. Diváci: 2126.
Kladno: R. Pavlík - Bartoš, Beneš (11. Gross), Procházka, Mráz - Broschinský (46. Cigánek), Strnad, Szabo, Hajník - Klinka, Šilhan. Trenér: Hřídel.
Jablonec: Špit - Farkaš, Zábojník, Drsek, Krejčí - Jablonský, Eliáš, P. Pavlík, J. Kovařík (88. Kocourek) - Vukovič, Vošahlík. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: