Hlavní obsah

Tepličtí na podzim v lize ještě neprohráli

TEPLICE

Tepličtí fotbalisté na podzim ještě v lize neprohráli. A to se střetli s oběma největšími favority soutěže, pražskými „S“. Po bezbrankové remíze se Spartou v úvodním kole remizovali na domácí půdě s pražskou Slavií 1:1.

Článek

„Myslím, že je to spravedlivý výsledek. Odehráli jsme kvalitní utkání ve slušném tempu. Dali jsme nádhernou branku, ale pak jsme trochu vypadli z rytmu a umožnili jsme Pražanům ještě před přestávkou vyrovnat,“ shrnul duel teplický trenér Jiří Plíšek. „Zradily nás zdravotní potíže Štěpána Vachouška. Na chvíli jsme ztratili střed pole. Ve druhém poločase jsme ale byli aktivnější. Snažili jsme se hrát dopředu a vypracovali jsme si některé šance. Pak je otázkou, jestli nám rozhodčí neupřel regulérní gól po hlavičce Heska,“ pokračoval kouč Severočechů.

Tepličtí dosáhli ligové plichty tři dny po nešťastném pohárovém zápase s Hapoelem Tel Aviv. „Nebylo snadné se poté, jakým způsobem jsme prohráli s izraelským celkem, na Slavii koncentrovat. Měli jsme obavy, aby se předešlý nezdar neprojevil na hráčích po psychické stránce. Nakonec jsme to celkově zvládli a mohu být v podstatě spokojen,“ mínil Plíšek.

S útočníky byl Plíšek spokojen

Proti Slavii poslal do boje útočné duo Tomáš Vondrášek-Andrej Hesek. „Odvedli, co jsem očekával. Samozřejmě to může být vždycky lepší, ale nebyl to pro ně jednoduchý soupeř. Hesek nastoupil po dlouhé době od začátku utkání. Oba se snažili udělat pro mužstvo, co bylo v jejich silách,“ povídal trenér.

Jak to vypadá s Vachouškem? „Podvrkl si kotník. V průběhu zápasu jsme se pokusili o rychlé ošetření, ale nakonec musel odstoupit. Půjde na podrobnější vyšetření a uvidíme, jak ta jeho noha bude reagovat,“ naznačil kouč, jemuž od čtvrtka chybí také zraněný levý obránce Antonín Rosa. „Má poraněný meniskus, což není dobrá zpráva. Jde na operaci a věříme, že dopadne úspěšně a v dohledné době se vrátí nazpátek,“ glosoval Plíšek absenci stálého člena základní sestavy.

Po deseti měsících si v neděli zahrál proti Slavii uzdravený záložník Michal Gašparík. „Ještě má kondiční manko a chybí mu i herní rytmus. Ale můžeme s ním počítat na určité části zápasů. Záleží samozřejmě na něm, jak bude pracovat dál. Počítáme s ním i pro čtvrteční pohárovou odvetu v Tel Avivu,“ zakončil teplický trenér.

Reklama

Související témata: