Hlavní obsah

Klokani sice našli svého Gattusa, ale nevyhrávají

PRAHA

Musejí být rádi, že alespoň třikrát remizovali a v tabulce za sebou stále nechávají Kladno a rivala ze Střížkova. Fotbalisté Bohemians 1905 po návratu do Gambrinus ligy ještě nevyhráli a domácí porážka s Plzní jim přidělala další vrásky. „Musím se divákům omluvit za paskvil, hráči si jejich potlesk snad ani nezasloužili,“ rozzlobil se kouč Pavel Hoftych.

Foto: Petr Horník, Právo

Ferenc Róth z Bohemians 1905 bojuje o míč s plzeňským Davidem Limberským.

Článek

Byl vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu a při přebírání ceny uslyšel skandování „Gattuso, Gattuso!“ Obránce Josef Jindřišek si ovšem srovnání s vyhlášeným bojovníkem z AC Milán moc nevychutnal. Jeho klokani totiž doma prohráli s Plzní a zatím marně čekají na první vítězství po návratu do první ligy.

„Pepa odehrál opět vynikající zápas. Na hřišti nám však chyběl vůdce týmu. Tuto roli mají plnit především Marek Nikl s Lukášem Hartigem. Chybělo mi tam slovní vyburcování mužstva,“ neskrýval zklamání Pavel Hoftych, trenér Bohemians 1905.

Přesto si nemyslí, že by na tým padla „deka“ z bodově chudého vstupu do sezóny. „Právě že ne. Minule v Olomouci jsme zahráli velmi dobře a celý týden vypadali kluci na tréninku natěšeně, fotbalově. A pak doma předvedeme paskvil... Štve mě bezduchost mužstva. Zkusili jsme si zahrát na fotbalisty, namísto toho, abychom válčili. Chybělo nám prakticky všechno. Fanouškům jsme nenabídli srdce,“ zlobil se Hoftych.

„Musím se divákům omluvit za paskvil, hráči si jejich potlesk snad ani nezasloužili. Střílíme, když střílet nemáme, centrujeme, když centrovat nemáme. Kluci nebyli ochotní jít za hranici sebeobětování a vůle. Proti Plzni jsme nepředvedli téměř nic,“ láteřil Hoftych s dodatkem, že některé hráče možná vyžene do béčka.

Bohemku porazil její odchovanec Střihavka

Naopak Plzeň zažehnala krizi a po dvou porážkách dokázala uspět venku. Jeden gól na bídné klokany stačil a paradoxně jim ho dal hráč, který v Ďolíčku vyrostl. „Bohemka je můj mateřský klub. Přišel jsem do ní v šesti, sedmi letech. Vydržel jsem až do šestnácti a pak se sem ještě jednou při působení ve druhé lize vrátil. Teď jsem ale byl na druhé straně a jsem rád, že jsme zápas zvládli. Tady se snadno vyhrávat nebude,“ líčil plzeňský útočník David Střihavka.

Při vítězné trefě se moc nenadřel, stačilo mu jen nastavit kopačku. „Byl to vlastně gól Davida Limberského, který mi ho ideálně připravil. Když jsem do Plzně šel, trenér Vrba mi připomínal, že mu chybí útočník, který by míč do branky jakkoliv dotlačil,“ usmál se Střihavka.

Viktoriáni si před utkáním v Ďolíčku moc dobře uvědomovali, že zatím zůstávají hodně dlužní svým ambicím. „Před sezónou bylo velké očekávání, výsledky ale neodpovídaly tomu, jaký máme kádr. Doufám tedy, že na výkon z Bohemky navážeme doma proti Kladnu. Je potřeba vítězství potvrdit a vyšvihnout se zpátky nahoru,“ přeje si Střihavka.

Reklama

Související témata: