Hlavní obsah

Brněnský gólman Bureš v Ostravě poprvé inkasoval, ale nesmutnil

OSTRAVA

Neprůstřelnost brankáře fotbalistů Brna Tomáše Bureše v úvodu nového ročníku Gambrinus ligy se zastavila v pondělí v Ostravě na 363 minutách. Na třicetiletém gólmanovi ovšem nebylo znát, že by ho Ličkův gól příliš rozesmutnil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Brna Tomáš Bureš zasahuje před Tomášem Mičolou z Ostravy (vzadu).

Článek

„Já jsem spokojený. Vždyť jsme získali na Bazalech v těžkém duelu bod a pro diváky je rozhodně lepší, když zápas skončí 1:1 než 0:0. Spekulace, kdy už konečně inkasuju, na mě nijak zvlášť nedoléhaly. Ale na druhou stranu je možná lepší, že tato série už skončila. Teď se můžeme o to víc soustředit na to, abychom co nejdéle drželi šňůru utkání bez porážky. Sezónu máme rozjetou výtečně,“ liboval si Bureš.

Brňané poprvé v novém ligovém ročníku museli dohánět náskok soupeře. „Myslím, že jsme se toho zhostili velmi dobře. Střídající Dalmo a Polách ve druhé půli rozhýbali naši hru a zaslouženě jsme vyrovnali,“ netajil radost trenér Miroslav Beránek. „Mužstvo prokázalo charakter. Nespokojilo se s plichtou, snažilo se v závěru strhnout vítězství na naši stranu,“ potěšilo ho.

O totéž usilovali v posledních minutách i Ostravští. Remíza s Brnem je jejich první ztrátou v sezóně na domácím hřišti. „Mrzí mě, že jsme víc nezužitkovali tlak v prvním poločase,“ naštval nerozhodný výsledek autora vedoucího gólu Baníku Mária Ličku. „To, že jsem jako první v letošní lize překonal Bureše, mě takřka nezajímá. Já jsem chtěl Brno porazit a to se nepovedlo,“ měl jasno.

Obtížný návrat do ostravské branky po dlouhých osmi letech si včera prožil zkušený gólman Vít Baránek. V 57. minutě vystřídal zraněného Bučka a musel skousnout soupeřovo vyrovnání. „Od Dalma to byla velice vydařená hlavička. Moc mě mrzí, že jsme ztratili náskok, ale na hřišti jsem na to nemohl myslet. Brno totiž dál hrozilo, musel jsem se udržet ve stoprocentní koncentraci. Nervózní jsem určitě nebyl, vždyť toho už mám v lize odchytáno strašně moc,“ svěřil se Baránek, který se v létě vrátil na Bazaly ze Zlína.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice