Hlavní obsah

Patrik Berger je po operaci, konec kariéry neohlásil

Fotbalista Patrik Berger je po operaci kolena. Zákrok, který si vyžádalo nedávné zranění, absolvoval v německém Augsburgu. Přestože dříve vicemistr Evropy z roku 1996 tvrdil, že případná operace definitivní ukončí jeho kariéru, nyní je pravděpodobnější jeho další návrat. Spartě však bude chybět nejméně do konce podzimní části. ČTK to potvrdil klubový mluvčí Ondřej Kasík.

Článek

Pětatřicetiletý Berger absolvoval téměř kompletní letní přípravu a byl v nejlepší formě od chvíle, kdy se vrátil do Sparty Praha. Těsně před podzimním startem ho ale začalo zlobit koleno, a přestože stačil nastoupit ve dvou ligových zápasech, přetrvávající potíže ho přinutily k radikálnímu zákroku, k němuž se vydal do Německa.

Sparta zatím více podrobností o zákroku neuvedla, ale podle prvních informací se Berger zatím do fotbalového důchodu nechystá. V zimě by se měl připojit k týmu do přípravy, aby stihl zbytek tohoto ročníku.

Potíže s koleny trápí jednoho z nejúspěšnějších českých fotbalistů po celou kariéru. Za sebou má už celou řadu chirurgických zákroků.

Reklama