Hlavní obsah

Buček není fit, Baránek bude za Baník chytat i v Budějovicích

OSTRAVA

Nedělní ligový zápas v Českých Budějovicích odchytá za ostravské fotbalisty Vít Baránek, který v brance nahradí nedoléčeného Antonína Bučka. Ten utrpěl v pondělním duelu s Brnem otřes mozku a zatím zůstává v klidovém režimu.

Článek

Pětadvacetiletá jednička Baníku se zranila před vlastní brankou po srážce s brněnským útočníkem Michaelem Rabušicem. Lékaři pak na vyšetření v nemocnici diagnostikovali lehčí otřes mozku. "Doba léčení je u těchto případů sedm až deset dnů, Tonda má tedy zatím klid a v Budějovicích půjde do branky Víťa Baránek," řekl dnes novinářům trenér Miroslav Koubek.

Baránkův návrat na ligový trávník se seběhl rychle i nečekaně. Čtyřiatřicetiletý gólman se na Bazaly vrátil v létě po osmi letech ze Zlína, ale především jako trenér brankářů. Baník ho na soupisku zapsal na pozici trojky víceméně jen pro případ nouze. V pondělí však dochytal závěrečnou půlhodinu zápasu s Brnem a teď by měl mezi tyčemi strávit celých devadesát minut.

"Bohužel se Tonda zranil a já jsem tady od toho, abych v takových situacích pomohl a zaskočil. Už jsem s tím vůbec nepočítal. Rozhodně se ale těším," prohlásil Baránek, jemuž by měl na jihu Čech krýt záda polský brankář Dawid Pietrzkiewicz.

Reklama

Související témata: