Hlavní obsah

Disciplinárka zastavila činnost kanonýrovi Švancarovi

Disciplinární komise fotbalového svazu zastavila činnost útočníkovi Slovácka Petru Švancarovi. S nejlepším střelcem první ligy zahájil orgán řízení kvůli nepotrestanému zákroku loktem na Jakuba Heidenreicha v sobotním utkání pátého kola ligy s Bohemians Praha.

Foto: Jan Tauber

Rozhodčí Bílek ukazuje červenou kartu žižkovskému Švancarovi (vlevo v bílých trenýrkách) v utkání s Kladnem.

Článek

Disciplinárka předvolala Švancaru na příští čtvrtek, do té doby nesmí hrát, a fotbalista proto zmešká pondělní duel na hřišti mistrovské Slavie.

Švancarův zákrok nebyl v utkání, které Slovácko vyhrálo 2:0, potrestán. Disciplinární řízení s ním komise zahájila na základě zprávy delegáta, lékařské zprávy a podnětu Bohemians Praha, kteří si po utkání stěžovali, že Švancara vyrazil Heidenreichovi zub.

Podobný případ řešila disciplinární komise před dvěma týdny, kdy vynesla nad Milanem Matulou z Teplic osmizápasový trest. Matula předtím v utkání druhého kola s Plzní udeřil loktem domácího Petra Jiráčka a způsobil mu krvavé zranění hlavy.

"Disciplinární komise už v této kauze deklarovala, že hodlá bojovat s obdobnými projevy nesportovního chování," uvedl na svazovém webu mluvčí disciplinárky Jaroslav Kolář. Se Švancarou byli na 3. září pozváni i hlavní rozhodčí zápasu Radek Matějek a delegát zápasu Josef Bajer.

Řízení zahájila disciplinárka i s trenéry druholigových týmů Vlašimi a Zlína Romanem Nádvorníkem a Ladislavem Minářem, kteří byli ve víkendových zápasech vykázáni z lavičky kvůli nesportovnímu chování.

Běžný trest pak komise potvrdila teplickému Adminu Ljevakovičovi, který si kvůli čtyřem žlutým kartám nezahraje v jednom utkání. Ve druhé lize má stop na jeden zápas Aleš Kořínek ze Zlína za vyloučení.

Reklama

Související témata: