Hlavní obsah

Mladá Boleslav hostí Bohemians 1905, pražská „S“ hrají až v pondělí

PRAHA

Hned tři zápasy 6. kola české nejvyšší fotbalové soutěže jsou kvůli nabitému programu až v pondělním termínu. Stejný počet utkání je k vidění v neděli, dva prvoligové zápasy jsou v nabídce v sobotu. Mladá Boleslav se chce vrátit do čela po utkání proti Bohemians 1905, Kladno bude bojovat o první výhru v Plzni. Všechna utkání aktuálního kola sledujte v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ludovic Sylvestre z Mladé Boleslavi v souboji se sparťanem Kamilem Vackem

Článek

Fotbalisté Mladé Boleslavi se ještě ve 4. kole drželi v čele prvoligové tabulky, jenže před týdnem přišla první porážka. Na Letné svěřenci kouče Dušana Uhrina mladšího nestačili na domácí Spartu a prohráli 0:1. Nyní Středočeši přivítají na vlastním trávníku nováčka Bohemians 1905, kteří stále čekají na první výhru.

„Utkání o ligové body proti Bohemce beru jako proti každému jinému klubu. To znamená, že chceme doma vyhrát. Bude to pro nás těžké utkání proti agresivnímu soupeři. Budeme se snažit co nejdříve dobýt jeho branku, protože doma nesmíme ztrácet body a uděláme všechno pro to, abychom získali všechny tři,“ prozradil trenér Uhrin.

Právě na úkor Klokanů z Vršovic se v posledním kole radovali ze zisku tří bodů hráči Viktorie Plzeň. Ti nyní hostí Kladno, jež se na předposledním místě v tabulce drží se ziskem jediného bodu. "Ani jeden zápas se nám ve Štruncových sadech výsledkově nepodařil. Teď jsme si trochu spravili náladu na Bohemians, ale pokud tři body nepotvrdíme vítězstvím nad Kladnem, bude to další ztráta," ví moc dobře kouč domácích Pavel Vrba.

Liberec proti střížkovské Bohemce

Ve shodný čas od 17:00 jsou v neděli na programu tři duely. Střížkovská Bohemka, která je s nulou v kolonce získaných bodů a skórem 2:12 beznadějně poslední, přivítá na Strahově Liberec. Ten utrpěl těžké KO ve čtvrteční odvetě play-off Evropské ligy, když ostudně vypadl s Dinamem Bukurešť. „Snad to na nás v lize stopy nezanechá. Jsme tady dobrá parta a zkušení hráči to umějí dát dohromady,“ prozradil po vyřazení liberecký Dočkal.

České Budějovice, které naposledy utrpěly debakl 0:3 v Liberci, tentokrát hostí Baník Ostravu. Jihočeši chtějí proti svému soupeři přerušit třízápasovou sérii porážek. Ostravský kouč Miroslav Koubek musí udělat nucenou změnu v brance. „Kvůli lehkému otřesu mozku bude asi týden nebo deset dní mimo Antonín Buček, do brány půjde Vít Baránek,“ přiznal trenér Baníku.

„Domácí budou spoléhat na rychlý protiútok, musíme si pohlídat přechodovou fázi. Mají navíc dobré standardky. Uvidíme, jak se dali zdravotně do pořádku, měli nějaké potíže,“ pokračoval Koubek na klubovém webu.  „Nebudou nám chtít dát prostor a potřebujeme pohlídat i individuality typu Benáta či Meszároše,“ dodal na adresu Jihočechů ostravský trenér.

Jablonec se chce v čele udržet

Prozatím nejlepší tým nové sezóny Jablonec hostí desátou Příbram. Severočeši si posledním vítězstvím nad Kladnem připsali již čtvrtou výhru v řadě a úctyhodnou sérii by rádi prodloužili i proti Středočechům. "Příbram nesmíme podcenit, a věřím že nic takového u našeho týmu nehrozí. Nadále chceme spoléhat na naší bojovnost a herní projev. V kabině panuje dobrá nálada," přiznává jablonecký Pavlík.

Šesté kolo zakončí v pondělí tři zápasy. Od 17:30 se na Andrově stadiónu představí Sparta, o dvě hodiny později Slavia Slovácko a Teplice se představí v Brně.

Program 6. kola fotbalové ligy:
Sobota:
18:15Mladá Boleslav - Bohemians 1905on-line
20:00Viktoria Plzeň - Kladnoon-line
Neděle:
17:00Bohemians Praha - Liberecon-line
17:00České Budějovice - Ostravaon-line
17:00Jablonec - Příbramon-line
Pondělí:
17:30Olomouc - Spartaon-line
19:30Slavia - Slováckoon-line
19:30Brno - Tepliceon-line

Reklama