Hlavní obsah

FOTBAL: Plzeň porazila Kladno, Boleslav prohrála s Bohemians 1905

PRAHA

Fotbalisté Mladé Boleslavi na vlastním stadiónu prohráli v utkání 6. kola Gambrinus ligy s nováčkem z Bohemians 1905 0:1. Jedinou branku zápasu vstřelil v nastaveném čase Jan Štohanzl. Také ve druhém sobotním utkání padl jediný gól, v 89. minutě se nešťastně trefil do vlastní branky hostující Strnad.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Štohanzl z Bohemians 1905 se raduje z gólu.

Článek

Fotbalisté Bohemians 1905 přijeli do Mladé Boleslavi s jasným cílem co nejdéle udržet čisté konto. Středočeši byli těmi, kdo dobývali branku svého soupeře, ale Pražanům i díky agresivní hře defenziva vycházela. Během prvního poločasu vidělo hned pět hráčů Bohemians 1905 žlutou kartu, branku ze své sítě ale lovit nemuseli.

Ve druhé půli domácí svůj tlak vystupňovali, v brance Klokanů se ale překonával gólman Radek Sňozík, na němž si vylámali zuby Chramosta, Táborský a v 61. minutě i Kulič, jehož střela orazítkovala obě tyče a odrazila se zpět do hřiště. Středočechům se nakonec branku vstřelit nepodařilo. V nastaveném čase naopak udeřili hosté. Brankář domácích Vorel opustil svou branku s úmyslem pomoci v ofenzivě. Nepovedl se mu však odkop a z padesáti metrů vstřelil jedinou branku zápasu Jan Štohanzl.

Plzeň přivítala Kladno

Právě na úkor Klokanů z Vršovic se v posledním kole radovali ze zisku tří bodů hráči Viktorie Plzeň. Ti nyní hostí Kladno, jež se na předposledním místě v tabulce drží se ziskem jediného bodu. "Ani jeden zápas se nám ve Štruncových sadech výsledkově nepodařil. Teď jsme si trochu spravili náladu na Bohemians, ale pokud tři body nepotvrdíme vítězstvím nad Kladnem, bude to další ztráta," ví dobře kouč domácích Pavel Vrba.

Program 6. kola fotbalové ligy:
Mladá Boleslav - Bohemians 1905 0:1 (0:0)on-line
Branka: 90.+3 Štohanzl.
Viktoria Plzeň - Kladno 1:0 (0:0)on-line
Branka: 89. vlastní Strnad.
Neděle:
17:00Bohemians Praha - Liberecon-line
17:00České Budějovice - Ostravaon-line
17:00Jablonec - Příbramon-line
Pondělí:
17:30Olomouc - Spartaon-line
19:30Slavia - Slováckoon-line
19:30Brno - Tepliceon-line

Reklama

Související témata: