Hlavní obsah

Štohanzl v nastavení trefil střelou z půlky výhru Bohemians 1905

Fotbalisté Mladé Boleslavi v šestém ligovém kole navázali na střeleckou mizérii z minulého kola proti Spartě Praha. V domácí duelu s Bohemians 1905 prohráli 0:1, přestože měli po většinu utkání trvalou převahu a nastřelili také tyč. Ve čtvrté minutě nastaveného času vstřelil vítěznou a nevídanou branku hostující Štohanzl z poloviny hřiště.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mladoboleslavský Marek Kulič se snaží prosadit přes Marka Nikla z Bohemians 1905

Článek
Fotogalerie

"Klokani" dostávali v posledních týdnech co proto za své defenzivní výkony v předchozích zápasech, a tak jejich aktivita na půdě Středočechů překvapila. Hosté byli ve své ofenzivní snaze lepší než domácí, kteří zpočátku působili zakřiknutě.

Zato Vršovičtí dávali najevo, že by rádi vstřelili rychlý gól a favorita zaskočili. I proto si připsali první nadějné střelecké pokusy a v obou případech málem nachytali brankáře Vorla v nedbalkách. Ve 14. minutě Ibragimov prošel středem a levačkou vystrašil domácího gólmana poprvé, podruhé se o totéž pokoušel z pětadvaceti metrů Róth a Vorel jen s potížemi vyrážel.

Boleslavští se rozjížděli jen pomalu, spíše sázeli na standardní situace. Nejprve se po rohu netrefil mezi tyče hlavou Rolko, blíže úspěchu byl Rajnoch po standardní situaci z pravé strany, ale ani on nemířil dobře. Až poslední možnost domácích před poločasem se zrodila ze hry, ale Chramostovu skvělou dorážku zablokoval všudybyl Nikl.

Mladá Boleslav po pauze přidala na obrátkách, jenže stejně jako po celý zápas se těžce srovnávala s velkou agresivitou hostů, která několikrát přesáhla slušnou mez. Nevybíravé zákroky se množily a na straně zelenobílých přibývaly žluté karty.

Největší šance přišla v 68. minutě po centru Táborského, na jehož konci byl dorážející Chramosta, jenže brankář Sňozík předvedl skvělý zákrok. Hosté už měli na útočné výpady s přibývajícím časem stále méně prostoru a také sil. V 62. minutě měli hosté i velké štěstí, když se vřítil do koncovky Kulič a jeho střela šla od jedné tyče do druhé, ale gól z toho nebyl.

Nápor domácích se stupňoval, ale brankou neskončila ani slibná rána Táborského, střela z otočky od Chramosty, či Kuličův přízemní pokus z dvaceti metrů. Další obrovskou šanci zneškodnil Sňozík v 73. minutě při pokusu Chramosty.

V závěru měl domácí nápor už slábnoucí tendenci, do jejich hry se vkládala křeč a diváci si několikrát na své hráče zapískali. Nakonec si museli vypít kalich hořkosti do dna, protože ve čtvrté minutě nastaveného času využil špatné domácí rozehrávky od brankáře Vorla záložník Štohanzl, který si všimnul opuštěné domácí branky a z poloviny hřiště vstřelil vítězný gól.

Mladá Boleslav - Bohemians 1905 0:1 (0:0)
Branka: 90.+4 Štohanzl. Rozhodčí: Kocourek - Hojsík, Jílek. ŽK: Kulič - Cseh, Ibragimov, Janek, Róth, Škoda, Jindřišek. Diváci: 4115.
Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Mendy (80. Řezníček), Procházka, Sylvestre, Táborský (81. Kysela) - Chramosta, Kulič. Trenér: Uhrin.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, Rychlík - Štohanzl, Pávek, Róth (66. Bartek), Janek - Ibragimov (71. Zelenka), Škoda (79. Lukáš). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: