Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 1:0Hrůzu ve Štruncových sadech rozhodl vlastenec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
89. Strnad (vlastní) 1 : 0

PLZEŇ

Podprůměrné utkání sehrála v sobotu pozdě večer zoufalá Plzeň doma s tragickým Kladnem, které vlastním gólem porazil Strnad. „Odehráli jsme kvalitní utkání a byli Plzni vyrovnaným soupeřem. Vytvořili jsme si i šance. Někdo nás ale za něco trestá, protože poslední dva zápasy jsme si prohráli vlastními brankami,“ říkal smutně kouč Kladna Martin Hřídel.

Článek

Domácí začali náporem, ale lehkovážně, jaké by se měl soupeř porazit sám. Jelikož Plzeň nedotáhla pár slibných akcí, rozhostila se Štruncovými sady bezbřehá fotbalová nuda. Tu porušil po necelé půlhodině Horváth, který z rohového kopu mířil pod břevno, ale Pavlík míč vyškrábl na roh. Hosté sice houževnatě bránili, ale směrem dopředu byli zcela neškodní. Když už se objevil náznak čehosi, čemu se dalo říct útočná akce, zasáhl spolehlivě Bystroň. Jednou ukopl míč Klinkovi těsně před šestnáctkou Daněk.

Tlak domácích sílil, Horváth se snažil přelstít obranu Kladna vtipnými přihrávkami, ale jeho spoluhráči byli u míče o špičku kopačky později, než hosté. Střihavka pak ve stoprocentní šanci hlavičkoval daleko vedle branky. Do půle tak diváci gól neviděli.

Po změně stran domácí ještě víc zatlačili soupeře k jeho šestnáctce, ale prostřelit les kladenských nohou pro ně bylo neřešitelným rébusem. Kolář ze dvou metru zase trefil jen Pavlíka. S přibývajícími minutami se plzeňský tlak měnil v křeč. V obrovské šanci selhal Petržela a Horváthovu hlavičku lapil Pavlík. Ani po sérii tří rohových kopů nebyli domácí schopni zblízka propálit obranný val hostí. Kladenští antifotbalem kráčeli k vytouženému bodu, ale neodjeli bez něj. Tatanašvili v závěru neprostřelil padajícího Daňka a Horváth zakroutil trestný kop na hlavu Strnada, který poslal míč do vlastní sítě.

„Kladno předvedlo výkon, jaký jsem od něj ještě neviděl. Naše vítězství bylo velice šťastné. Ale podali jsme nejhorší výkon ve třech domácích zápasech,“ přiznal trenér Plzně Pavel Vrba.

FC Viktoria Plzeň - SK Kladno 1:0 (0:0)
Branka: 89. vlastní Strnad. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Mencl. ŽK: Bystroň, Rezek - Strnad, Klinka. Diváci: 3774.
Plzeň: Daněk - Limberský, Hájovský, Bystroň, Lecjaks - Petržela, Kolář (59. Bakoš), Rýdel, Horváth, Rajtoral (67. Jiráček) - Střihavka (84. Rezek). Trenér: Vrba.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Gross, Procházka, Mráz - Cigánek, Strnad, Szabo, Holub - Zoubele (84. Tatanašvili), Klinka. Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články