Hlavní obsah

Budějovice - Ostrava 1:2Ostrava otočila utkání v posledních minutách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Stráský 1 : 0
84. Mičola 1 : 1
89. Lička 1 : 2

Ještě šest minut před koncem utkání počítali hráči Dynama se třemi body, nakonec však vyšli zcela naprázdno. Ostrava, která byla po většinu zápasu lepším týmem, se prosadila v 84. minutě, když Mičola zpracoval míč mezi dvěma obránci a mířil k tyči. O vítězství rozhodl minutu před koncem Lička, který napálil centru z rohu.

Článek

„I za stavu 0:1, jsem stále věřili, že tady můžeme vyhrát a nakonec nám to vyšlo. Ten gól byl nacvičený signál a lépe jsem to vlastně ani trefit nemohl,“ radoval se po utkání štastný střelec Lička.

Také Tomáš Mičola potvrdil, že Jihočeši nezvládli konec zápasu a situaci při gólu mu usnadnili. „Při mém gólu to trochu podcenili obránci, kteří mě nechali míč zpracovat a já do toho jen tak plácnul. Je pravda, že domácí vedli a měli i některé šance, ale myslím, že jsme je přehrávali a také proto jsme si až dokonce věřili,“ konstatoval Mičola.

Výsledek naprosto zkazil radost jedinému střelci domácích Stráskému, který se vrátil do sestavy po čtyřech měsících. „Je to obrovská škoda. V závěru jsme hráli hrozně pasivně a předtím neproměnili některé další šance. Já sám jsem mířil ve druhém poločase těsně vedle a to byla chyba,“ vytýkal sobě i spoluhráčům porážku českobudějovický útočník.

Jihočeši nastoupili do zápasu v obměněné sestavě, podle jejich trenéra Pavla Tobiáše jim však ublížili i dvě vynucená střídání kvůli únavě hráčů. „Rozhodly dva momenty. Především ve druhém poločase jsme nevyužili dvě šance a také jsme museli bohužel střídat Stráského a Limu, což se nemělo stát,“ litoval Tobiáš.

Trenér hostí ocenil hlavně bojovnost hráčů. „Myslím, že to je zasloužené vítězství, i když jsme si ho zase hodně zkomplikovali v prvním poločase. Zaskočil nás zase gól ze standardky. Líbilo se mi jak se hráči v šatně o přestávce semkli a měli skutečně vůli po vítězství, za což jsme nakonec byli odměněni,“ uvedl trenér Baníku Ostrava Miroslav Koubek.

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 1:2 (1:0)
Branky: 22. Stráský - 84. Mičola, 89. Lička. Rozhodčí: Mikel - Lhoták, Ubias. ŽK: Lima, Meszároš - Varadi, Lukeš. Diváci: 3872.
Č. Budějovice: Kučera - Lima (74. Leština), Jarabica, Hunal, Žižka - Stráský (64. Hudson), Riegel, Benát, Mezlík - Meszároš, Ondrášek (76. Sedláček). Trenér: Tobiáš.
Ostrava: Baránek - Zawada, Neuwirth, Bolf, Tomašák - Řezník - Mičola (90. Kraut), Lukeš, Lička, Varadi - Zeher (65. Strnad). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: