Hlavní obsah

Bál jsem se, že se mi někdo oběsí, řekl liberecký Škorpil po další prohře

PRAHA

Zmar fotbalistů Liberce pokračuje. Ve čtvrtek svěřenci trenéra Ladislava Škorpila vypadli po blamáži s Dinamem Bukurešť ze 4. předkola Evropské ligy, v neděli potom v 6. kole umožnili střížkovským Bohemians oslavit první ligové body. Severočeši totiž s posledním celkem tabulky prohráli 1:2 a z výsledkové mizérie se tak neodrazili. „Co Liberci pomůže, uvidíte během týdne,“ zůstal tajemný po Škorpil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Smutný trenér Liberce Ladislav Škorpil (vpravo)

Článek

Liberečtí na Strahově sice proti střížkovské Bohemce nezačali špatně, v 18. minutě šli dokonce díky Blažkovi do vedení, potom už se ovšem trefovali jen domácí, což v důsledku pro hosty znamenalo prohru 1:2. Ta přišla jen tři dny potom, co Liberečtí doma promarnili náskok 3:0 a s rumunským Dinamo Bukurešť a po penaltách vypadli z Evropské ligy.

„Samozřejmě, že je to o psychice. Po utkání s Bukureští jsme nevěděli, jestli se nám někdo neoběsí. Hráči vypadali, jako by jim umřel příbuzný,“ prozradil po potupné prohře se střížkovským celkem hostující kouč Škorpil. „Před zápasem šlo tedy o potenciál hráčů, jaký můžeme mít po čtvrtečním vypadnutí k dispozici,“ dodal,

„Tentokrát jsme do utkání vstoupili podle našich představ. Dali jsme vedoucí gól a vytvořili si i další šance. Potom šlo ale vše proti nám. Oni vstřelili gól, Blažek nastřelil tyč, a když se na druhé straně Vulin prezentuje gólovou přihrávkou soupeři, pak se s tím moc dělat nedá,“ pokračoval v analýze nedělního propadáku Škorpil.

Kinclova klukovina

První body v sezóně samozřejmě těšily dočasného hlavního trenéra domácích Jaromíra Jindráčka, který si také všiml, že se na Liberci vyřazení z evropských pohárů podepsalo. „Ze začátku hráli opravdu hosté aktivněji. S tím jsme měli problém. Pak jsme se vzchopili, dali gól. Potvrdilo se rčení nedáš dostaneš, po čemž jsme vsítili vítěznou branku a nakonec mohli přidat ještě třetí,“ řekl Jindráček.

Za vítězstvím střížkovského mančaftu stál vyrovnávací gól Kincla a branka z druhé půle kapitána Zoubka. Prvně jmenovaný si v závěru ještě vykoledoval za zdržování po druhé žluté kartě červenou, když zakopl míč do zámezí. „To byla klukovina,“ pokáral svého svěřence Jindráček. „Chtěl jsem míč udržet. Teď už nemá smysl si nic vyčítat,“ řekl k momentu z nastavení Kincl.

Reklama

Související témata: