Hlavní obsah

Bratři Hubníkové: Navzájem se na trávníku rozhodně šetřit nebudeme

OLOMOUC/PRAHA

Naposledy nastoupili bratři Michal (26, útočník Olomouce) a Roman (25, stoper Sparty) Hubníkové společně v dresu olomoucké Sigmy na podzim roku 2006. Proti sobě nastoupí v pondělí v Olomouci teprve podruhé...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bude se Roman Hubník radovat i po pondělní dohrávce v Olomouci?

Článek

Jak se těšíte na souboj s bratrem?

Roman: Těším se pochopitelně hodně, nejen na Michala, ale i na ostatní kluky z Olomouce. S bratrem si telefonujeme nebo ještě častěji si píšeme SMS před zápasy a po nich. Před vzájemným utkáním to ale nebude, nebylo by to vhodné.

Michal: Samozřejmě moc. Vždyť zápas bude z mého pohledu proti většině jiných specifický, a to nejen kvůli tomu, že si zahraji proti bráchovi, ale i proto, že soupeřem je Sparta.

Vzhledem k vašim pozicím v sestavě byste se měli potkávat dost často. Dokážete být vůči sobě dost tvrdí, nebo vám bude líto brášku přibrousit?

R: S tím nemám problém, na hřišti neznám bratra. Michal je soupeř a mým úkolem je zabránit mu vstřelit gól nebo na něj přihrát. On je hodně důrazný, takže bude-li potřeba, dokážu ho přibrousit. Samozřejmě ne zákeřně, ale šetřit ho nebudu.

M: S těmi vzájemnými souboji to asi nijak slavné nebude. Myslím, že mockrát se na trávníku nepotkáme. Já nyní nastupuji na pravé straně, takže Roman si to bude rozdávat spíše s Ordošem, případně Šultesem. Když se ale střetneme, určitě schválně uhýbat nebudeme. Nějaké minimální ohledy sice přece jen být musí, ale jde o mistrovský zápas, a tak musíme jít do soubojů oba na sto procent.

V čem vidíte bratrovy největší přednosti?

R: Michal je hodně rychlý a důrazný v osobních soubojích. Teď hrává i ve středové řadě. Je nevyzpytatelný, nevíte, co vám provede, kdy a z čeho se trefí. Nehraje se na něj lehce.

M: Je důrazný, výborný ve vzduchu. Skvěle čte také hru a protože je nesmírně rychlý, perfektně dokáže křižovat i brejky soupeřů.

Kde má naopak slabiny?

R: Není velký technik ani tak gólový, jak by si přál, ale pozor si na něj musíte dávat pořád.

M: Těžko říct. Problémy může mít možná pod velkým tlakem, když musí hned rozehrávat.

Vidíte ještě šanci si zahrát v jednom mužstvu?

R: Jsme pořád mladí, takže šance na to, že si zahrajeme v jednom týmu, je reálná. Může to být v klubu nebo v reprezentaci.

M: Proč ne? Šance je vždycky. Na českou ligu to s ohledem na to, že brácha se za půl roku vrací do Moskvy, nevypadá. Možná někdy v cizině.

Tipnete si výsledek?

R: Chceme vyhrát, takže 1:0 pro Spartu, ale nebude to lehké.

M: Netipuji, ale musíme vyhrát. V Olomouci Sparta nikdy nedostala nic zadarmo.

Reklama