Hlavní obsah

VIDEO: Teplice jsou po výhře v Brně druhé, Slavia deklasovala Slovácko a je třetí

PRAHA

Hned tři dohrávané zápasy mělo v pondělí na programu 6. kolo nejvyšší české fotbalové soutěže. Nejdříve bylo dohráno na olomouckém Andrově stadiónu, kde si Sigma po remíze 1:1 rozdělila body se Spartou. Večer pak Slavia oplatila domácí pohárovou porážku Slovácku a po jasné výhře 3:0 poskočila na třetí místo tabulky za Teplice. Ty připravily první ligovou porážku Brnu a v tabulce si polepšily o pět příček.

Foto: Petr Horník, Právo

Milan Černý ze Slavie (vlevo) kryje míč před Tomášem Abrahámem ze Slovácka.

Článek

Třetí ligovou výhru vybojovali fotbalisté Slavie Praha v šestém kole první ligy. Na domácím trávníku v Edenu zdolali nováčka soutěže 1. FC Slovácko 3:0. Branky vstřelili Šenkeřík, Čelůstka, třetí gól si dal Kubáň vlastní a obhájce mistrovského titulu stoupá v tabulce vzhůru.

Fotbalisté Brna podlehli Teplicím 2:3 a připsali si první ligovou porážku. Brňané sice vedli od 27. minuty po gólu Doška, další průběh už ale patřil Teplicím, jejichž branky vstřelili Merzič, Mahmutovič a Mareš. V nastavení pak už prohru Brna jen zkorigoval Rabušic. V domácím prostředí už Brno v posledních šesti zápasech nad Teplicemi nevyhrálo.

Sigma se v lize radovala z vítězství naposledy v prvním kole. Od té doby dvakrát prohrála a dvakrát remizovala, což jí stačilo jen na dvanáctou příčku. Hanáci se navíc už rozloučili s evropskými poháry, když ve čtvrtek ve 4. předkole Evropské ligy uhráli v odvetě s Evertonem remízu 1:1.

A také v pondělí proti Spartě začala Sigma vlažně a od 24. minuty prohrávala po trefě Romana Hubníka. Pražský tým však ve druhé půli ubral z plynu a byl za to v 73. minutě po zásluze potrestán, kdy se parádně trefil z hranice šestnáctky Ordoš.

Utkání 6. kola fotbalové ligy
Mladá Boleslav - Bohemians 1905 0:1on-line
Viktoria Plzeň - Kladno 1:0on-line
Bohemians Praha - Liberec 2:1on-line
České Budějovice - Ostrava 1:2on-line
Jablonec - Příbram 0:0on-line
Pondělí:
Olomouc - Sparta 1:1on-line
Branky: 73. Ordoš - 24. Hubník.
Slavia - Slovácko 3:0on-line
Branky: 45.+2 Šenkeřík, 47. Čelůstka, 85. vlastní Kubáň.
Brno - Teplice 2:3on-line
Branky: 27. Došek, 92. Rabušic - 38. Merzič, 63. Mahmutovič, 89. Mareš.

Reklama