Hlavní obsah

VIDEO: Sparta neudržela vedení, Olomouci zařídil remízu Ordoš

Dva rozdílné poločasy přinesla pondělní dohrávka 6. kola první ligy mezi Olomoucí a Spartou. V prvním byla lepší Sparta, ve druhém Sigma, a tak zápas skončil spravedlivou remízou 1:1. „Úvod jsme hrozným způsobem zpackali a proto nemáme tři body,“ tvrdil olomoucký kormidelník Zdeněk Psotka.

Článek

Mnohem aktivněji začala Sparta. Obrovské nebezpečí pro nervózní zadáky Sigmy znamenali především Wilfried a Kadlec. Oba v úvodní čtvrthodině ohrozili Drobisze hned dvakrát, ale olomoucký gólman se štěstím pokaždé odolal. Slibnou šanci měl i Vacek, který se sám řítil do šestnáctky Hanáků, ale v poslední chvíli ho zastavil stoper Škerle.

Domácí se osmělili až po dvaceti minutách. Nejprve pálil z blízka Onofrej a po něm Šultés. Míč však vždy skončil na tělech obránců. Sparta navíc dál hru kontrolovala, byla lepší a ve 25. minutě udeřila. Kovba z pravé strany z přímého kopu našel R. Hubníka a ten hlavou nedal Drobiszovi šanci. Vzápětí mohl po brejku vyrovnat Petr, Blažek však jeho ránu kryl.

Domácí se pak blýskli ještě jednou ve 42. minutě. Nikoliv však hráči, nýbrž pořadatelé. Na trávník totiž nechali vběhnout jednoho fanouška Sigmy, který za jejich nečinného přihlížení prošel napříč hrací plochou až k sektoru Sparty a teprve tam byl zpacifikován.

Po přestávce Sigma výrazně přidala a Spartu dostala pod tlak. Hrozila však dlouho jen ze standardek. Blízko gólu byl jen Dreksa, který hlavou bránu těsně minul. Pak však nachytal střelou z dálky Blažka na hruškách Ordoš a Sparta najednou nevěděla, kam dříve skočit. Další gól už ale vstřelit nedokázala a tak zůstalo u dělby bodů.

„Aktivita a důraz, které nás zdobily v první půli, po přestávce převzala Sigma a to rozhodlo,“ hodnotil duel podobně jako domácí kouč sparťanský Jozef Chovanec.

Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:1 (0:1)
Branky: 72. Ordoš - 24. R. Hubník. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Marek. ŽK: Otepka, Petr - R. Hubník, Kušnír, Vacek. Diváci: 6636.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Otepka, Kaščák - Šultes, Hořava (75. Bajer), Štěpán (69. Ordoš) - Petr (72. Janotka). Trenér: Psotka.
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, R. Hubník, Pamič - Žofčák, Vacek (90. Kucka), Kovba, Zeman (88. Hoheneder) - Wilfried, Kadlec (60. Kalouda). Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: