Hlavní obsah

VIDEO: Slavia se pomstila Slovácku za jarní vyřazení v semifinále poháru

PRAHA

Podruhé už stejný zázrak nesvedli. Fotbalisté Slovácka na jaře coby druholigový tým porazili Slavii v obou zápasech semifinále Poháru ČMFS a postoupili do finále. Jako prvoligový nováček však už v Edenu neuspěli. Obhájce titulu bez větších problémů vyhrál a po postupu do Evropské ligy si polepšil i v tabulce domácí soutěže.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávista Šenkeřík (nahoře) oslavuje svůj gól se spoluhráčem Krajčíkem.

Článek

Bez tria marodů Janda, Hubáček a Ragued složila Slavia svou sestavu proti soupeři, který v minulé sezóně jako jediný domácí tým dobyl nový Eden. Slovácko se zase muselo vyrovnat a absencí distancovaného kanonýra Švancary a v brance se místo Filipka představil Kubásek.

Červenobílí posilněni postupem do Evropské ligy si dobře uvědomovali, že je třeba zabrat i v domácí soutěži a posunout se z poloviny tabulky výš. Slovácko se nikam nehnalo, spoléhalo na trpělivost a rychlé brejky. Pražané tak museli rozrážet obranný val soupeře. Belaid zkusil tento problém vyřešit jedovatou střelou ze střední vzdálenosti, Volešák pálil z přímého kopu do brankáře a J. Černý těsně vedle. Již do přestávky pak přišly pro oba týmy další ztráty. Hosté museli střídat zraněného útočníka Chmelíčka a domácí brzy nato kapitána J. Černého.

Když už se zdálo, že do kabin se půjde bez branek, udeřila osvědčená slávistická dvojka posledních týdnů. Belaid ve druhé minutě nastavení prvního poločasu nacentroval míč před branku a Šenkeřík ho líznul mimo dosah Kubáskových rukavic do sítě. Už se ani nerozehrávalo a poločas skončil 1:0.

Hned v nástupu do druhé půle navázali Pražané tam, kde před přestávkou skončili. Slovácko zbytečně zahrálo na roh a přišel trest. Před brankou se prosadil obránce Čelůstka a i s pomocí kuriózních odrazů míče o tyč a brankáře Kubáska vstřelil svůj první ligový gól v sešívaném dresu. Teprve za tohoto stavu se hosté pokoušeli něco vymyslet také směrem dopředu, bez Švancary s Chmelíčkem však byli bezzubí. Nemohli se tak divit, že pět minut před koncem dostali na cestu ještě třetí gól, který si v tísni dal do vlastní sítě Kubáň.

Slavia Praha - Slovácko 3:0 (1:0)
Branky: 45. Šenkeřík, 47. Čelůstka, 85. vlastní Kubáň. Rozhodčí: Franěk - Chytil, Vysloužil. ŽK: Vlček - Abrahám, Ondřejka, Kordula. Diváci: 12 382.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - M. Černý, Belaid, Volešák (83. Vasiljevič), J. Černý (36. Vlček) - Šenkeřík (72. Naumov), Hloušek. Trenér Karel Jarolím.
Slovácko: Kubásek - Kubáň, Struhár, Němčický, Urbánek - Ondřejka (82. Racko), Kordula, Valenta, Abrahám (59. Gonda), Cléber - Chmelíček (29. Smetana). Trenér Josef Mazura.

Reklama

Související témata: