Hlavní obsah

Brno - Teplice 2:3Fotbalisté Brna utrpěli s Teplicemi první ligovou porážku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Došek 1 : 0
38. Merzič 1 : 1
63. Mahmutovič 1 : 2
89. Mareš 1 : 3
90. Rabušic 2 : 3

BRNO

Fotbalisté Brna podlehli v pondělním 6. kole Teplicím 2:3 a připsali si první ligovou porážku. Brňané sice vedli od 27. minuty po gólu Doška, další průběh už ale patřil Teplicím, jejichž branky vstřelili Merzič, Mahmutovič a Mareš. V nastavení pak už prohru Brna jen zkorigoval Rabušic. V domácím prostředí už Brno v posledních šesti zápasech nad Teplicemi nevyhrálo.

Článek

Na lavičce fotbalistů Teplic stále chyběl nemocný trenér Jiří Plíšek. Jeho asistent Zdeněk Klucký přeskupil středovou řadu, do které vytáhl na pravou stranu zkušené Verbíře s Kleinem.

Brňané sice zahrozili hned v druhé minutě, kdy se po rohovém kopu Doškova hlavička odrazila od tyče, po této akci už ale oba týmy začaly více myslet na opatrnou hru. I když měli domácí územní převahu, do koncovky se dostávali jen velmi obtížně.

Několika náznaky rychlého protiútoku zahrozili i hosté, jedinou vážnější akcí ale byla po deseti minutách Kleinova dělovka z 25 metrů, kterou brankář Bureš s námahou vyrazil. Také jeho protějšek v brance Teplic Grigar se zapotil po dělovce Brazilce Liry a míč stačil jen konečky prstů vyrazit.

V 27. minutě už ale Grigar tolik štěstí neměl. Doškovu dalekonosnou střelu tečoval jeden z obránců Teplic, míč změnil nečekaně směr a zapadl do opačného kouta branky.

Po vedoucím gólu Brňané polevili v útočném úsilí, zatáhli se více do defenzivy a nabídli soupeři možnost převzít iniciativu. Po levé straně několikrát nebezpečně zaútočil obránce Merzič, domácí zadáci často v těchto chvílích pouze zoufale odkopávali míče. Výpadek potrestal právě Merzič, který využil zmatku v domácí obraně a tvrdou střelou vyrovnal.

Domácí trenér Beránek sáhl v poločasové přestávce k brazilské rošádě, která se mu osvědčila v minulém kole v Ostravě. Středopolaře Léa nahradil vysoký útočník Dalmo. Tento tah ale oživení nepřinesl. Teplice pokračovaly v ofenzivním pojetí ze závěru poločasu, ve středu hřiště protivníka přehrávaly nejen rychlostí, ale i technickou hrou.

Brňané zcela vypadli z role, jejich kombinační souhra vázla na nepřesnostech. K vylepšení obrazu domácího trápení nepomohla ani výměna tvůrce hry Polácha za Dostálka. Ani on nestačil zastavit lavinu teplických útoků. Domácí krize vyvrcholila po chybné rozehrávce ve středu pole, kdy bleskový protiútok zakončil Mahmutovič druhou brankou.

Po ní už se výkon Brňanů blížil křeči, nervozitu provázely časté ztráty míče. Hlavu domácí hráči pozvedli až v závěru utkání, kdy po bleskovém protiútoku stačil Grigar reflexivně vyboxovat míč. Další výpadek brněnské obrany potrestal minutu před koncem Mareš třetím gólem, Rabušicova branka v nastavení už na zvrat nestačila.

1. FC Brno - FK Teplice 2:3 (1:1)
Branky: 27. Došek, 90.+2 Rabušic - 38. Merzič, 63. Mahmutovič, 89. Mareš. Rozhodčí: Hrubeš - Wilczek, Košec. ŽK: Mareček - Mahmutovič, Vidlička. Diváci: 6454.
Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Jílek, Dřížďal - Léo (46. Dalmo), Polách (61. Dostálek), Mareček, Lira (72. Šural) - Došek, Rabušic. Trenér: Beránek.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Smejkal, Merzič - Verbíř, Klein, Vachoušek (76. Doležal), Stožický (81. Mareš) - Vondrášek, Mahmutovič (87. Hesek). Trenér: Klucký.

Reklama

Související témata: