Hlavní obsah

Matějovský asi do Sparty nepřijde, Reading ho nechce uvolnit

PRAHA

Sparta Praha se zřejmě bude muset v podzimních bojích obejít bez záložníka Marka Matějovského, kterého chtěla získat na roční hostování z Readingu. Druholigový anglický klub trvá na tom, že českého fotbalistu neuvolní. Na soupisce pro Evropskou ligu, jejíž uzávěrka byla v úterý o půlnoci, však ještě zůstává jedno volné místo, které může každý klub doplnit dodatečně.

Článek

Podle personálního ředitele Sparty Jakuba Otavy našlo vedení s Matějovským rychle společnou řeč, hráč měl zájem oživit na Letné svoji kariéru, ale zřejmě z toho sejde. "Readingu se myšlenka s uvolněním nezamlouvá. Naděje sice umírá poslední, budeme se ještě snažit domluvit, ale podle všeho není dohoda příliš pravděpodobná," řekl v e středu Otava.

V noci na dnešek byla navíc uzávěrka soupisek pro základní skupiny Evropské ligy a Letenští do ní Matějovského ani jinou posilu nezapsali. "Jedno jméno ale máme možnost dopsat ještě po uzávěrce, v tom by problém nebyl," uvedl Otava.

Sparta se začala o českého reprezentanta zajímat ve chvíli, kdy byl reálný její postup do Evropské ligy přes slovinský Maribor. V noci po odvetném utkání s hráčem mluvil telefonicky i sportovní ředitel a trenér Jozef Chovanec, který se s ním předběžně domluvil, ale postoj Readingu zřejmě plány Sparty zhatí.

Reklama

Související témata: