Hlavní obsah

Bohemians Praha povede Jindráček, Uhrin starší bude poradcem

PRAHA

Jaromír Jindráček se stal definitivně koučem fotbalistů Bohemians Praha. Po odvolání Roberta Žáka v polovině srpna byl pověřen vedením mužstva jen dočasně, ale ve středu byl jmenován hlavním trenérem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Bohemians Praha se postarali o senzaci 6. kola první ligy, když vyhráli na půdě Liberce.

Článek

"Žádnou novou smlouvu jsme s ním nepodepisovali. Běží mu ta, kterou měl dosud, jen se změní jeho statut na post hlavního trenéra," řekl šéf střížkovského klubu Karel Kapr.

Vedení předposledního týmu první ligy se domluvilo na obnovení spolupráce s Dušanem Uhrinem starším, který bude v klubu působit v roli poradce. "To pro nás bylo důležité a rozhodující," uvedl Kapr k dohodě s koučem vicemistrů Evropy z roku 1996, jenž nedávno skončil na lavičce Slovanu Bratislava.

Jindráčkovými asistenty budou kouč rezervního mužstva Pavel Mráz a trenér brankářů Jan Klíma, který se na vedení týmu podílel už po Žákově odvolání.

Žák skončil ve funkci po čtyřech kolech, v nichž tým nezískal ani jeden bod. Naprázdno vyšli Bohemians Praha i pod Jindráčkovou taktovkou na hřišti Slovácka, ale následně v šestém kole zvítězili 2:1 nad trápícím se Libercem.

Devětatřicetiletý Jindráček je nováčkem mezi hlavními kouči v nejvyšší soutěži. Bývalý záložník Jablonce, Slavie, Chebu, Českých Budějovic a Teplic v současnosti stále ještě hraje v divizi B za Jirny a vede si nadmíru úspěšně. Ve čtyřech zápasech dal šest gólů a má velký podíl na prvním místě týmu v tabulce.

Reklama

Související témata: