Hlavní obsah

Teplice posílil na hostování s opcí záložník Kalivoda

TEPLICE/PRAHA

Až týden před uzávěrkou přestupů získaly fotbalové Teplice první posilu. Barvy druhého celku ligové tabulky bude hájit minimálně v této sezóně záložník David Kalivoda, který přichází z Brna na roční hostování s opcí na přestup. Během týdne, který domácím klubům na přestupy zbývá, by přitom Severočeši rádi získali ještě jednoho středopolaře.

Článek

Tepličtí od Kalivody očekávají, že jim pomůže vyřešit problémy se středem zálohy, které je dlouhodobě provázejí. "Přichází jako alternativa na post ofenzivního či krajního záložníka. Je to kvalitní hráč, mohl by nám rozšířit možnosti," řekl ČTK teplický kouč Jiří Plíšek.

Kalivoda už ve středu absolvoval dopolední trénink a o víkendu by mohl nastoupit v ligovém zápase v Uherském Hradišti proti Slovácku. "To bude ale záviset na tom, jak se ukáže jeho fyzička," dodal Plíšek.

Severočeši přitom v pátrání po kreativním i defenzivním středopolaři nekončí. "Do konce přestupního období bychom chtěli získat ještě jednoho," řekl ČTK ředitel klubu František Hrdlička.

Čerstvě sedmadvacetiletý Kalivoda do velkého fotbalu pronikl ve Slavii, za niž také odehrál drtivou většinu ze svých 115 ligových zápasů. Často ale hostoval a v roce 2004 měl nakročeno i do Teplic, s nimiž už dokonce trénoval, pak ale z jeho příchodu sešlo.

Vloni jej Slavia pustila na přestup do Brna, po poměrně vydařené sezoně se ale ze sestavy vytratil a v letošním ročníku jen jednou střídal.

Reklama

Související témata: