Hlavní obsah

Švancara: Jsem pořádně naštvaný

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

I týden po vynesení verdiktu je pořádně naštvaný. Fotbalový útočník Slovácka Petr Švancara těžce nese, že mu disciplinární komise vystavila za zákrok loktem na Heidenreicha v ligovém zápase s Bohemians Praha vysoký šestizápasový distanc.

Článek

„Jsem z toho hrozně špatný. Cítím se poškozený, byť nepopírám, že jsem Jakuba Heidenreicha v souboji trefil. Bylo to ale neúmyslné a v žádném případě ne brutální. Jsem strašně rád, že je Jakub už v pořádku,“ tvrdí smutný Švancara.

Zlobí ho, že disciplinárka hodně dala na stanovisko Bohemians. „Vytáhli na mě různé věci, musel jsem se před komisí dost očišťovat. Přitom jim podle mého názoru šlo především o to, aby nás oslabili v boji o záchranu. Střížkovskou Bohemku jsem nikdy neměl moc v lásce, ale toto je pro mě jen další důvod, že nemá v nejvyšší soutěži co pohledávat. Vždyť nemá fanoušky ani stadión a ještě si vypomáhá takovými praktikami. Už teď se těším na jarní odvetu, v níž to budu chtít Pražanům na jejich hřišti všechno vítězstvím vrátit,“ chystá s pěti góly nejlepší střelec Gambrinus ligy pomstu.

Dlouhé dny bez mistrovského utkání jsou totiž pro něj ubíjející. „Jen trénovat a nemít před sebou vidinu, že si o víkendu zahraju zápas, je strašně nepříjemné. Nesmím ale na sobě nechat nic znát. Snažím se teď aspoň vytvářet v přípravě i v kabině dobrou atmosféru spoluhráčům. Sám se samozřejmě taky musím udržovat v kondici, vždyť pauza nebude věčná,“ tvrdí jednatřicetiletý Švancara.

Inspirace teplickým Matulou

Do trestu se mu počítá i nevydařený zápas Slovácka v Poháru ČMFS v Třebíči. „A třeba mně po odsezení půlky trestu sazbu sníží,“ hodlá se nechat inspirovat příkladem teplického Matuly.

Švancara si považuje, že si ve svém klubu nevyslechl jedinou výčitku. „Stojí za mnou úplně všichni včetně kouče Mazury a ředitele Krejčího. Fanoušci mě dokonce chtěli přijet podpořit na disciplinárku. Je naprosto neskutečné, jak tady v Uherském Hradišti naši příznivci s klubem žijí,“ cení si.

Je přesvědčen, že se mužstvo s jeho absencí vyrovná. „Jmenoval jsem se teď pátým asistentem trenéra a dělám všechno pro to, aby kluci nastoupili k nedělnímu ligovému utkání s Teplicemi v co největší pohodě. Budu se je snažit v kabině vyhecovat,“ plánuje známý šprýmař.

Minulý duel na Slavii strávil ve slováckém kotli. „Tentokrát si najdu místo co nejblíže naší lavičce, abych byl s týmem v kontaktu. Když si to ale budou naši fandové přát, určitě mezi ně rád znovu aspoň na chvíli zajdu,“ slíbil Švancara.

Reklama