Hlavní obsah

Ten gól patřil mamce, hlesl Kušnír, když po první trefě zvedal ruku k nebi

Dal gól a hned v šestnáctce zvedl ruku k nebi. „Patřil mamce. V létě mně zemřela,“ hlesl Ondřej Kušnír, když skončil duel, v němž veledůležitou první brankou zařídil výhru Sparty nad dosud vedoucím a na podzim neporaženým Jabloncem. Zaslouženou a před čtvrtečním vstupem Pražanů do Evropské ligy víc než slibnou, protože se po zrodila po moc dobrém a před utkáním s Eindhovenem hodně nadějném výkonu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Ondřej Kušnír (vpravo) věnoval svůj gól mamince, která mu nedávno zemřela.

Článek

Konfrontace s vedoucím Jabloncem měla představovat pro Spartu důležitý test. Vždyť na Letnou přijelo mužstvo starající se po šest podzimních ligových kol o jedno překvapení za druhým a navíc vedoucí tabulku.

Sparťané na rady trenérů dali

„Jenže my hráli špatně. Bázlivě, ustrašeně, dopředu nám scházela odvaha. A to Spartě celou půlhodinu trvalo, než se našla,“ nešetřil spoluhráče ani sám sebe nejzkušenější z jabloneckých fotbalistů Pavel Drsek.

Sparťanští fotbalisté mu přitakávali... „Opravdu nám v první půlhodině chyběl pohyb, rychlost, důraz, což nám také trenéři vytýkali. Po změně stran jsme na jejich pokyny dali, zlepšili se a zaslouženě vyhráli,“ přiznával Ondřej Kušnír.

„A navíc jsme mluvili i o trpělivosti, koncentraci a zodpovědnosti, vlastnostech, které byly také zapotřebí, abychom Jablonec disponující silnou středovou řadou porazili. Povedlo se, ale byl to dost těžký zápas,“ doplňoval Kušníra po výhře nad Severočechy letenský kouč Jozef Chovanec.

Severočeši Komňackého neposlechli 

„A výhře skutečně zasloužené, protože snad s výjimkou první půlhodiny nás Sparta jasně přehrála. Pohyblivostí, aktivitou, důrazem, vůlí po gólech. Už o přestávce jsem  hráčům řekl, že jestliže budou pokračovat tak, jak před půlí, nemůžeme sparťanský tlak vydržet a prohrajeme. A na má slova došlo,“ netajil rozčarování z vystoupení svého mužstva na letenském trávníku trenér jablonce František Komňacký.

„Můžeme prohrát, ale výsledek by měl odpovídat tomu, co jsme v lize dosud znamenali,“ vyčítal svým svěřencům, pro něž byla podle jeho mínění konfrontace se Spartou hodně poučná.

„Ukázalo se, že můžeme hrát v horní polovině tabulky, ale boj o první místo je v tomto okamžiku nad síly mého mužstva. Nechci se svých hráčů dotknout, ale na Letné bylo vidět, že na každém místě sestavy má individuálně lepšího hráče než my,“ naléval sobě i svým svěřencům čistého vína Komňacký.

Reklama