Hlavní obsah

Klokani porazili Budějovice, Teplice se ujaly vedení v tabulce

Fotbalisté Kladna se v 7. kole Gambrinus ligy dočkali prvního vítězství. Porazili 1:0 Brno, které tak propáslo šanci dotáhnout se na vedoucí dvojici Ostravu a Jablonec. Hráči Bohemians 1905 pak doma zdolali České Budějovice 2:0. Večer Slovácko podlehlo doma Teplicím 0:2. Právě Severočeši tak poskočili na první příčku v tabulce.

Foto: Petr Horník, Právo

Českobudějovický Stráský (ve žlutém) v souboji s Róthem z Bohemians 1905.

Článek

Fotbalisté Bohemians 1905 zlomili v utkání sedmého kola proti Českým Budějovicím 332 minut trvající čekaní na úvodní domácí gól v nové sezoně a připsali si v Dolíčku první výhru v ročníku. "Klokany" poslal do vedení krátce po hodině hry krásnou střelou Milan Škoda, na konečných 2:0 zvýšil v závěru střídající Jiří Kaufman. Jihočeši prohráli popáté za sebou a propadají se do krize.

Kladno předvedlo proti Brnu srdnatý výkon s vítězným koncem a po výhře 1:0 opustilo poslední místo v tabulce. Středočeši měli celý zápas navrch, rozhodující branku vstřelil sedm minut před koncem Dimitri Tatanašvili.

V Kladně bylo rušno už před zápasem, kdy došlo ke střetu brněnských diváků s domácími pořadateli, došlo i na zásah policistů a když se hosté neuklidnili, na konci první desetiminutovky je pořadatelé vytlačili ze stadionu zcela.

Večer nedělní program 7. kola zakončil zápas mezi Slováckem a Teplicemi. Hosté brzy vedli gólem Vondráška, a když v nastavení přidal pojistku Mahmutovič, bylo jasné, že Teplice jsou novým lídrem Gambrinus ligy.

Program 7. kola fotbalové ligy:
Sobota:
Příbram - Plzeň 1:0on-line
Ostrava - Bohemians Praha 1:0on-line
Sparta - Jablonec 2:0on-line
Liberec - Slavia 1:1on-line
Neděle:
17:00 Bohemians 1905 - Č. Budějovice 2:0on-line
Branky: 63. Škoda, 87. Kaufman
17:00 Kladno - Brno 1:0on-line
Branka: 83. Tatanašvili
19:00 Slovácko - Teplice 0:2on-line
Branky: 3. Vondrášek, 90. Mahmutovič
Pondělí:
17:30 Mladá Boleslav - Olomoucon-line

Reklama