Hlavní obsah

VIDEO: Kladno na sedmý pokus konečně vyhrálo a opustilo poslední příčku

KLADNO

Teprve na sedmý pokus se dočkali kladenští fotbalisté v podzimní lize vítězství, takže se odpoutali z poslední přičky v tabulce. Zaslouženě, protože v duelu s Brnem byli aktivnější, měli sice mírnou, ale vytrvalou převahu, o střelbu se pokoušeli daleko častěji a osm minut před koncem se dočkali zásluhou Gruzínce ;;Tatanašviliho vítězného gólu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Brněnský Lukáš Mareček (v popředí) recept na kladenskou obranu nenašel.

Článek

Jen prvních pět minut mohlo Brno spoléhat na pomoc nejvěrnějších fanoušků, kteří přijeli za svým mužstvem na Kladno. Ještě před zápasem se totiž moravští rowdies pokusili uniknout z vyhrazeného sektoru a rozdali si to s pořadateli, po pěti minutách se střet opakoval, takže je policisté vyprovodili ze stadiónu.

V ochozech tudíž zavládl klid a na hřišti také, protože domácí se sice snažili vykročit za první podzimní výhrou, ale zůstávalo jen u snahy, která se rozbíjela o dobře organizované zadní řady Beránkova týmu. A když už se Szabo do slibné pozice přece jen dostal, střílel tak slabě, že si gólman Bureš s jeho propagačním pokusem snadno poradil. Klinka zase ve 24. min. zadovkou netrefil bránu, takže hosté se začali postupně osmělovat a vyrážet do protiútoků. S koncovkou však na tom byli stejně bídně. Když se Rabušic položil po půlhodině do nadějné nahrávky, vypálil i on hodně slabě, když se těsně před půlí zjevil v kladenské šestnáctce zapomenutý Michna, váhal tak dlouho, až domácí obránci jeho ránu zblokovali.

Ani po přestávce se obraz hry příliš nezměnil, takže největší vzrušení vyvolal Procházkův faul na Šurala, po němž musel brněnský hráč z placu. "Dostal loktem. A beztrestně. Přitom rozhodčí slibovali, že podobné zákroky budou trestat," dával svou nelibost hlasitě najevo hostující kouč Miroslav Beránek.

S ubíhajícími minutami Kladno přidávalo, znovu si vytvořilo převahu, Klinka, Tatanašvili a Gross zkoušeli brankáře Bureše, ale ani jeden pokus cíl nenašel. Teprve sedm minut před koncem vysvobodil domácí Gruzínec Tatanšvili, jehož premiérová trefa v dresu Středočechů znamenala nejen první vítězství v podzimní lize, ale i útěk z poslední příčky v tabulce. A to přitom u  jednogólové výhry zůstat nemuselo. Po rohovém kopu a parádním voleji Tatanašviliho přímo do šibenice měl v závěru další velkou šanci Klinka, ale brankár Bureš ji zlikvidoval.

Kladno - Brno 1:0 (0:0)
Branku: 83. Tatanašvili. Rozhodčí: Matějek - Ubias, Teuber. ŽK: Procházka - Šural, Dvorník. Diváci: 2015.
Kladno: Pavlík - Mráz, Beneš, Gross, Procházka - Bartoš (87. Hajník), Strnad, Szabo, Holub (75. Moravec) - Tatanašvili, Klinka (90. Zachariáš). Trenér M. Hřídel.
Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Jílek, Dřížďal - Šural (59.Lira), Dostálek, Mareček, Michna (70. Inacio Dalmo) - Rabušic, T. Došek. Trenér M. Beránek.

Reklama

Související témata: