Hlavní obsah

Slovácko - Teplice 0:2Teplice jdou do čela, na Slovácku vyhrály 2:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Vondrášek 0 : 1
90. Mahmutovič 0 : 2

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Teplic zdolali v utkání 7. ligového kola Slovácko na jeho hřišti 2:0 a posunuli se do čela tabulky. Výhru Severočechů na východě Moravy zajistila rychlá branka Vondráška ze 3. minuty a v závěru zápasu ji ještě pojistil Mahmutovič. Domácí po většinu zápasu zaostávali.

Článek

Slovácko si sice přes víkend užívalo vinařských slavností, domácí trenér Mazura ale měl trudné myšlenky. Musel vyrovnávat s hodně prořídlou sestavou, což poslalo do základní jedenáctky i brankáře Vaška, který přišel v týdnu z Ostravy. Právě náhradník za zraněného Filipka ovšem záhy poznal, jak tvrdá práce ho za obranou Slovácka čeká.

Neuběhly ani tři minuty a za dlouhým míčem se vydal teplický Vondrášek, ukázal záda Němčickému a za pár sekund přehodil i vybíhajícího Vaška. Pro Vondráška to byl první ligový gól, pro Teplice zase voda na mlýn. I když akce Severočechů vázly ve středu hřiště, domácí na tom byli ještě hůře a jejich platonický tlak nic nebezpečného nepřinesl.

Z podprůměru fotbal vybředl až za čtvrt hodiny a hlavní podíl na tom měli mnohem dravější hosté. V 18. minutě se kolem Němčického obmotal i Mahmutovič a pro jeho ránu k tyči se musel Vašek hodně natahovat, vzápětí zase domácímu brankářovi vyklouzla na tyč skákavá střela Vidličky.

Propastný rozdíl v rychlosti teplických útočníků a domácí defenzivy ovšem nejlépe ukázala 35. minuta. Po levé straně se uvolnil Mahmutovič a se dvěma spoluhráči pádil na jediného obránce, Vondrášek ale po jeho pasu trefil jen vybíhajícího Vaška a Verbířova dorážka z voleje letěla mimo. Rychlý Bosňan pláchl obráncům ještě jednou, i tentokrát ale jeho sólo uhasil vybíhající Vašek.

Akce Slovácka celý první poločas vázly na malém pohybu a velmi kompaktní obraně hostů, přesto se těsně před poločasem domácí příznivci dočkali vzrušení. Ondřejka prošel do vápna, míč se přes Chmelíčka dostal až před prázdnou branku k Valentovi, ten ale stál v ofsajdu a jeho gól neplatil.

Po přestávce to už bylo docela jiné Slovácko. Zpřesnilo kombinaci, před šestnáctkou Severočechů přidalo pohyb i důraz a po centrech z obou stran se začaly rodit i šance. Po prvním závaru v 58. minutě brankář Grigar míč jen vyboxoval ke Kordulovi, ten ale hlavou odkrytou branku netrefil, záhy se neujala ani další nebezpečná hlavička na zadní tyči stojícího Gondy.

Nelenili ale ani Tepličtí. Nováček v jejich dresu Kalivoda po pár minutách na hřišti prověřil Vaška pěknou ranou z halfvoleje a v 70. minutě byl po další chybě domácí obrany blizoučko zvýšení Mahmutovič, krom Vaška ale těsně přehodil i celou branku.

Oboustranně pohledný fotbal ve vysokém tempu a nasazení vydržel až do konce, nápor domácích ale postupně slábl a hosté už zápas dovedli do vítězného konce, který jim neztrpčily vulgární chorály, kterými domácí příznivci dlouhé minuty častovali trenéra Plíška. Dvě minuty před koncem navíc výhru pojistil Mahmutovič, který na zadní tyči doklepl dobrý centr Kalivody.

1. FC Slovácko - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 3. Vondrášek, 90.+1 Mahmutovič. Rozhodčí: Jílek - Hojsík, Jiřík. ŽK: Randa, Kordula - Klein. Diváci: 5425.
Slovácko: Vašek - Kubáň (14. Randa), Němčický, Struhár, Urbánek - Valenta, Ondřejka (57. Gonda), Kordula, Cleber - Chmelíček, Smetana (76. Kerbr). Trenér: Mazura.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Smejkal, Merzič (16. Doležal) - Verbíř (61. Kalivoda), Klein, Ljevakovič, Stožický - Mahmutovič, Vondrášek (82. Mareš). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: