Hlavní obsah

VIDEO: Gól a úprk z poslední příčky chce kladenský Gruzínec oslavit sklenkou vína

KLADNO

Na sedmý pokus se dočkalo Kladno v podzimní lize konečně vítězství, ale vítězství moc důležitého. „Snad z nás konečně spadne deka,“ radoval se gruzínský útočník v kladenských službách Tatanašvili, který povedenou trefou do šibenice rozhodl sedm minut před koncem o domácí výhře. „Stačilo jenom trefit,“ smál se na celé kolo.

Článek

Aby ne, když Středočeši čekali na první vítězství a úprk z poslední příčky v tabulce sedm zápasů. „Dostali jsme se z ní ale zaslouženě, protože jsme podali nejlepší podzimní výkon, dařila se nám kombinace a i takticky jsme utkání zvládli,“ kvitoval výkon svých svěřenců kladenský kouč Martin Hřídel.

Beránka vytočil nejen gól

Jeho hráči měli skutečně po celých 90 minut mírnou územní převahu, soupeře přehrávali, ke střelbě se dostávali daleko častěji, ale pokusy Tatanašviliho, Klinky, Szaba či Grosse cíl dlouho nenacházely.

„Zbytečně jsme se dostali pod tlak, ale postupně jsme hru vyrovnali. A protože jsme chtěli tři body, přišel na trávník další útočník, což nebyl právě povedený tah. Střídající hráč svým výkonem nenaplnil očekávání,“ pravil rozmrzele brněnský trenér Miroslav Beránek, kterého vytočil nejen inkasovaný gól, ale i faul Procházky na Šurala, jenž musel z placu. „Dostal úder loktem, má na hlavě podlitinu. A to sudí slibovali, že budou podobné zákroky trestat! I proto jsme námitku uvedli do zápisu,“ durdil se. „Přitom jsme věděli, že Kladno už potřebuje zvítězit, takže zápas bude vyžadovat hodně odolnosti a statečnosti. Jenže v ofenzívě nás až příliš limitovaly vlastní nepřesnosti. Vždyť osmdesát procent centrů končilo za bránou nebo u gólmana.“

Kladenská jednoduchost na náš platí, přiznal Došek

A když sedm minut před koncem prostřelil Tatanašvili po rohovém kopu skrumáž před brankářem Burešem a trefil šibenici, zlobil se Beránek ještě víc. „Chtěli jsme vyhrát a proto jsme nakonec nezískali nic,“ vyčítal sobě i hráčům, že zápas s posledním Kladnem nezvládli.

„Už podruhé po sobě. Na jaře nás po standardní situaci porazil hlavičkující Drsek, teď po rohu Gruzínec, kterého jsme neuhlídali. Zbytečný roh, k němuž vůbec nemělo dojít, zbytečný gól. Zase se ukázalo, že jednoduchá hra Kladna na nás prostě platí,“ vzdychal hostující kapitán Tomáš Došek. „Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany, jako vždycky, jenže u odražených balónu jsme byli pozdě a v útoku jsme nebyli vůbec nebezpeční. Kloudnou příležitost jsme si nevypracovali, domácího brankáře vůbec neprověřili, v druhé půlce jsme byli opravdu špatní. Takový výkon by nestačil na žádného soupeře.“

Zato Gruzínec Dimitri Tatanašvili jenom zářil a sliboval, že premiérový gól v kladenském dresu oslaví sklenkou dobrého vínka. „U nás v Gruzii to tak chodí,“ přiznával bezelstně.

Reklama

Související témata: