Hlavní obsah

Boj o první místo je nad naše síly, uznal po prohře na Spartě jablonecký trenér

Zdeněk PavlisSport.cz

Severočeši vedli tabulku, po šest kol v lize neprohráli, jejich kouč František Komňacký přesto vytrvale opakoval: „Zatím jsme hráli proti mužstvům bez pohárových ambicí, takže opravdová prověrka teprve přijde.“ Na pražské Letné přišla a Jablonec při ní vyhořel. Totálně! „Můžeme hrát v horní polovině tabulky, ale boj o první místo je momentálně nad naše síly,“ uznal Komňacký poté, co jeho tým neměl proti Spartě nárok, prohrál a vedoucí příčku vyklidil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Kadlec ze Sparty uniká jabloneckému Pavlu Drskovi

Článek

Měli potvrdit, že jejich podzimní vzepětí není jen dílem náhody či příznivého losu, namísto toho začali už po půlhodině na pražské Letné kolabovat a o prohru si říkat. „To proto, že jsme si počínali zbaběle a ustrašeně,“ nehledal žádné výmluvy Pavel Drsek, který v předchozím průběhu podzimu představoval pevný sloup jablonecké defenzívy.

Drsek: Jako tým jsme vyhrávali, jako tým jsme prohráli

Na Letné ale i on hořel... Při prvním gólu, kdy Kušnír prošel celou šestnáctkou a měl tolik prostoru a volnosti, že mohl zamířit mezi nohy Zábojníka přesně k tyči, při druhém zrovna tak. To si pro změnu vychutnal právě Drska aktivní sparťanský útočník Wilfried.

„Nestíhali jsme. Sparta byla ve všem rychlejší a pohyblivější. A šikovný Wilfried to udělal moc hezky. Nechal jsem ho za sebou, on dostal přihrávku, jakou potřeboval a perfektně se trefil. Jenže konfrontace s Pražany nebyla o tom, kdo jakou udělal chybu a kdo jak hrál. Vyhrávali jsme jako tým, na Letné jsme jako tým prohráli, protože jsme hráli špatně všichni,“ měl jasno Drsek.

Komňacký: Mrzí nejen porážka, ale i výkon

Pravdu měl, protože v utkání se Spartou nevyhořel jen on, ale celé jablonecké mužstvo. „Chyběli sice tři hráči základní sestavy, ale ani oni by nám nepomohli, abychom Spartu přehráli. Nechci se svých svěřenců nijak dotknout, ale Sparta má na každém místě sestavy individuálně lepšího hráče, než máme my,“ pravil smířeně kouč Severočechů. A nic na jeho věcném hodnocení neměnilo ani to, že mohl do zápasu nasadit exslávistu Marka Jarolíma, který během reprezentační přestávky do Jablonce přestoupil. „Přístupem nezklamal, předvedl i to, co od něho budeme v příštích ligových kolech vyžadovat. Až se s mužstvem víc sehraje, může nám pomoci,“ pravil na adresu nové akvizice Komňacký.

Jeho mužstvo po prohře na Letné nejenže vyklidilo první příčku, ale hlavně zůstalo moc a moc dlužno pověsti týmu pasovaného na překvapení podzimu. „I mě to mrzí. Nejenže jsme prohráli, ale navíc jsme nedokázali odehrát kvalitní zápas. Snad jen první půlhodina měla z naší strany jakousi koncepci, pak už nás ale Sparta jasně přehrávala. Prokázala vůli, aktivitu, důraz, pohyblivost, mohla se opřít o velmi dobrou obranu, v níž kraloval Hubník,“ uznával jablonecký trenér, jenž svůj celek nijak neomlouval a nešetřil.

„Vzkaz z Letné je pro nás jasný - můžeme hrát v horní polovině tabulky, ale boj o první místo je v tomto okamžiku nad naše síly,“ pravil věcně.

Reklama

Související témata: