Hlavní obsah

Matula se Švancarou už flastr dostali, teď se třese kladenský Procházka

KLADNO

Teď aby se třásl a modlil až do čtvrtečního sezení strahovského fotbalového tribunálu. Utkání s Brnem sice kladenský Jan Procházka dohrál jen se žlutou kartou, ale dost možná, že ve čtvrtek flastr dostane. Moraváci totiž jeho faul na Šurala nepřekousli a protože ho sudí Matějek druhou žlutou kartou a tudíž vyloučením nepotrestal, postěžovali si v zápise, který k disciplinární komisi doputuje.

Článek

Teplický Matula slíznul od nové disciplinární komise za faul loktem a zranění protihráče distanc na osm zápasů, Švancara oblékající barvy Slovácka vyfasoval za obdobný přečin flastr na šest utkání, takže Procházka může dopadnout podobně.

„Pane rozhodčí, to bylo loktem. A rovnou do obličeje. To máte trestat,“ vystartoval brněnský trenér Miroslav Beránek z lavičky, když v 58. minutě Procházka ve výskoku fauloval Šurala, kterého doktoři nejprve na trávníku ošetřovali, aby ho poté kouč vystřídal.

Sudí na Beránkovy apely nereagoval, protestujícího brněnského kapitána Tomáše Doška rovněž ignoroval, takže Procházka zápas dohrál a po naplnění devadesáti minut se radoval se spoluhráči z první podzimní výhry.

Beránek se zlobil

Brno se ale ozvalo... „Uvedli jsme to do zápisu. Před utkáním přišel vedoucí mužstva od rozhodčího a delegáta s tím, že nás sudí upozorňuje, že hru loktem bude nesmlouvavě trestat. A pak má Šural po úderu protihráče krevní podlitinu, musí střídat a rozhodčí nic,“ netajil rozhořčení brněnský kouč Beránek.

„Z lavičky jsem neviděl, že by náš hráč šel do souboje loktem, ale záměr v tom v žádném případě nebyl,“ hájil Procházku domácí trenér Martin Hřídel. Pochopitelně, protože i jemu muselo proletět hlavou, co se teď u disciplinárky děje, jaké tresty si hráči za podobné fauly odnášejí a jakou dobu by mu v případě distance Procházka chyběl.

„S nikým jiným nemáme takové problémy, jako s Brnem. Už v zimě jsme mu zranili hráče, teď zase, Brno na nás má smůlu,“ litoval a sypal si popel na hlavu.

Je ovšem otázkou, zda Hřídelova kajícnost na fotbalový tribunál zapůsobí. Proto aby se až do čtvrtka Procházka střídavě třásl a modlil.

Reklama

Související témata: