Hlavní obsah

Olomoucký Hubník si za faul loktem nezahraje čtyři zápasy

PRAHA

Trestem na čtyři utkání potrestala ve čtvrtek disciplinární komise Michala Hubníka. Útočník Olomouce v pondělní dohrávce v Mladé Boleslavi udeřil Marka Djaloviče a byl vyloučen. Dva zápasy si nezahraje plzeňský David Bystroň. Sport.cz o tom informoval mluvčí komise Jaroslav Kolář. Olomouc v Mladé Boleslavi remizovala 2:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Hubník (vlevo) z Olomouce odchází ze hříště po obdržení červené karty.

Článek

Údery loktem do soupeřova obličeje jsou v této sezóně v nejvyšší lize stále častější. Hráči zatím nijak neodrazuje ani přísný metr nové disciplinární komise, která se z žádným takovým nedovoleným prohřeškem nemaže.

Začátkem září byl stopkou na šest zápasů potrestán útočník Slovácka Petr Švancara po udeření Jakuba Heidenreicha z týmu Bohemians Praha. Dokonce osm zápasů po vynesení rozsudku nemohl hrát Teplický Milan Matula. Ten v duelu druhého ligového kola v plzeňských Štruncových sadech trefil domácího Petra Jiráčka přímo do obličeje, načež Západočech s krvavým zraněním musel okamžitě střídat.

Nyní tedy budou Hanáci postrádat forvarda Hubníka ve čtyřech duelech. „Disciplinární komise si prohlédla dva záznamy, ze kterých bylo vidět, jak se celá situace udála. Před rozehráním rohového kopu byl hráč Djalovič dvakrát v kontaktu s hráčem Michalem Hubníkem, který pak Djaloviče udeřil. Ze strany vyloučeného jde o tělesné napadení udeřením,“ stojí v oficiálním svazovém stanovisku.

„Spodní hranice je v tomto případě trest na tři zápasy. Přitěžující okolností je, že se tak stalo v přerušené hře, a proto hráč Michal Hubník dostal trest čtyři zápasy nepodmíněně,“ upřesnil mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář.

Reklama